teška sramota u parizu

Je li moguće da finale Rolland Garrosa nikoga ne zanima? Pobjedu Ivana Dodiga i Latishe Chan pratilo je tek pedesetak gledatelja

07.06.2019 u 16:50

Bionic
Reading

Na središnjem terenu 'Philippe Chatrier' Rafa Nadal i Roger Federer igrali su polufinalni meč ovogodišnjeg izdanja Rolland Garrosa. Jedan od teniskih 'klasika' ispunio je tribine do posljednjeg mjesta, tražila se karta više... U isto vrijeme na susjednom terenu 'Simonne Mathieu' igrao se finale mješovitih parova...

U tom su finalu na suprotnim stranama terena igrala dva Hrvata - Ivan Dodig i Mate Pavić!

Na kraju su Ivan Dodig i Latisha Chan pobijedili Matu Pavića i njegovu partnericu Gabrielu Dabrowski 6:1, 7:6(5) i tako obranili prošlogodišnji naslov. Postali su tako prvi par u Open eri kojem je to uspjelo.

>> Hrvatska i ove godine ima pobjednika Roland Garrosa; Ivan Dodig ispisao povijest

Svakako treba reći kako su do nove titule Dodig i Chan došli bez izgubljenog seta, a podatak kako je ovo hrvatskom tenisaču bilo već četvrto finale u mješovitim parovima na Grand Slam turnirima, od čega treće u Roland Garrosu, dovoljno govori koliko je iskusan. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova, jer je osim s Dodigom, bila i finalistica Australian Opena 2011. s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Nije nevažno spomenuti kako su za slavlje u finalu Rolland Garrosa Dodig i Chan, osim trofeja, dobili i nagradu od čak 120.000 eura.

  • +17
Finale Davis Cupa, Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut - Ivan Dodig i Mate Pavić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pa ipak, jedan detalj finala potpuna je sramota za organizatore Grand Slama u Parizu jer tribine su bile potpuno prazne. Uz puno optimizma bi se moglo reći da je meč pratilo više od pedesetak teniskih zaljubljenika, vjerojatno tek prijatelji i rodbina finalista.

Svima ostalima ipak su zanimljiviji bili Nadal i Federer. A organizatori se nisu sjetili barem malo 'prošarati' s terminima finala... Šteta.