NIŠTA OD OI U PARIZU?

Je li moguće da će mu učiniti ovo? Zbog Nadala počela borba za promjenu pravila

20.06.2023 u 10:23

Bionic
Reading

Jedan od najvećih tenisača svih vremena Rafael Nadal najavio je da će mu 2024. godina biti oproštajna u bogatoj karijeri. Na tu odluku natjerale su ga brojne ozljede s kojima se bori i koje ga već neko vrijeme drže podalje od terena

Kako stvari stoje posljednji nastup Rafael Nadal bi trebao imati na Olimpijskim igrama u Parizu na terenima Roland Garrosa, Grand Slam turnira kojeg je Nadal osvojio 14 puta. Međutim, prema trenutačnim pravilima Rafa nema pravo nastupa jer nije igrao za reprezentaciju Španjolske na posljednja dva Davis Cup susreta.

Predsjednik teniskog saveza Njemačke Dethloff Von Arnim se prvi pobunio. Kandidirao se za predsjednika Međunarodne teniske federacije (ITF) i želi promijeniti pravila.

'Takva su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i pravimo problem igračima? Rafa želi igrati u Parizu,olakšajmo mu, promijenimo pravila. Nisam u Olimpijskom komitetu, ali bi trebalo razgovarati o tome", rekao je Von Arnim koji se snažno zalaže za promjene kako bi omogućio nastup velikanu svjetskog tenisa.

'Učinit ću sve što je u mojoj moći, trebamo pomagati igračima, ne pred njih stavljati prepreke. Pustite ih da igraju, trebamo biti njihov podrška'.