ŽELJA POSTOJI

Je li Interova zvijezda zaista spremna na tako veliku žrtvu? Sumnjamo da bi se toga odrekao, ali sve će se vidjeti...

16.03.2020 u 16:36

Bionic
Reading

Čileanski napadač Alexis Sanchez (31) do kraja sezone nalazi se na posudbi iz Manchester Uniteda u Interu, a ukoliko želi da ostane u milanskom velikanu morat će biti spreman na veliku žrtvu

U kolovozu prošle godine krilni napadač stigao je na jednogodišnju posudbu, a zasad je upisao 15 nastupa u svim natjecanjima uz jedan pogodak. Bez obzira što je mogao igrati i više, Čileanac nije nezadovoljan svojim statusom u Interu i javno je priznao da ne bi imao ništa da Talijani otkupe njegov ugovor.

No za nekakav dogovor između dva kluba najviše fleksibilan bi trebao biti upravo on zbog svoje ogromne plaće koju bi morao drastično smanjiti.

Naime, Sanchez je u Manchesteru imao 11 milijuna eura, a dolaskom u Inter dio novčanih obveza na sebe je preuzeo milanski velikan, točnije pet milijuna eura.

Prema pisanju talijanskih medija, ako Čileanac zaista želi i dalje biti dio talijanskog nogometa morat će se odreći velike plaće koju sada ima, a Inter bi ga doveo samo ako bi pristao da na bankovni račun dobiva još manje od ovih pet milijuna koje sada prima (naravno, ne bi bilo ni novca koji sada dobiva i od Manchestera).

  • +5
Nogometaš Alexis Sanchez Izvor: EPA / Autor: ROBERTO BREGANI

Je li baš spreman na takvu novčanu žrtvu? Sumnjamo, ali vidjet će se sve sljedećih mjeseci, jer ako nema dogovora Sanchez se vraća na Old Trafford uz osiguranih 11 milijuna eura godišnjih primanja, a ugovor uz 'crvene vragove' ga veže do ljeta 2022.