NEŠTO NE ŠTIMA

Je li Halilović ipak pogriješio dolaskom u Bundesligu?

16.10.2016 u 09:47

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da bi mogao više igrati pod novim trenerom Markusom Gisdolom, za Alena Halilovića ništa se nije posljednjih tjedana promijenio u HSV-u pa se sada već polako postavlja pitanje je li možda ipak trebao ostati u Španjolskoj...

Podsjetimo, mladi 20-godišnji veznjak prošle je sezone bio na posudbi u Sportingu i igrao važnu ulogu u redovima Abelardove momčadi. No, nije htio još jednu godinu provesti u Gijonu i ovog se ljeta odlučio na veliku promjenu: prelazak u Bundesligu, u redove HSV-a.

Halilović je debitirao pogotkom u njemačkom Kupu, no nakon toga kola su krenula nizbrdo. Bivši trener Bruno Labbadia uvodio ga je u igru tek u završnicama utakmica i Alen nije imao priliku pokazati što zna. Kad je Markus Gisdol preuzeo posrnulu ekipu, vjerovalo se da bi se i status mladog Hrvata mogao promijeniti, no nije se promijenilo ništa.

Gisdol također drži Halilovića na klupi, a ove subote protiv Borussije M'gladbach nije odigrao niti minute, što mu se u prethodnim kolima nije događalo. Nema sumnje da nešto ne štima i naravno da se u ovom trenutku postavlja pitanje je li ipak trebao ostati u Primeri koja je odgovarala njegovom stilu igre. Da je ostao u Gijonu ili možda preselio u Valenciju kako se pisalo ovog ljeta, situacija bi zasigurno bili drukčija.

Alenu je ovih dana značajno pala vrijednost na tržištu, no ne predaje se. Angažirao je Marija Tomljanovića, fitnes trenera hrvatske rukomente reprezentacije koji bi mu trebao pomoći pronaći formu potrebnu za igranje na visokom nivou Bundeslige. Rezultati bi se trebali vidjeti u tjednima koji dolaze i nadajmo se da će u Hamburgu uočiti poboljšanja u igri Halilovića te mu konačno dati priliku pokazati što zna...