VUKU SE REPOVI

Javio se otac NBA zvijezde Luke Dončića nakon što je ružno o njemu govorio američki novinar; razlog je Vlade Divac

26.11.2019 u 12:48

Bionic
Reading

Oglasio se i otac mlade NBA zvijezde Luke Dončića nakon što ga je poznati američki novinar spomenuo kako glavni razlog što Sacramento Kingsi, gdje je glavni menadžer Vlade Divac, nisu izabrali Slovenca na draftu iako su za to imali mogućnost

Glasine nakon NBA drafta 2018. godine, na kojem je Slovenac Luka Dončić najavljivan kao mogući prvi izbor da bi na koncu pao na treće mjesto, dovele su do toga da je sve palo na osobnu razinu.

>>> Slovenac Dončić zaludio sve NBA vlasnike, a sada je napokon poznato zašto ga Divac nije želio; ako je ovo istina…

Naime, nakon što je 20-godišnji Dončić na prvih 16 utakmica na prosjeku od 30.6 koševa, 10.1 skoka i 9.8 asistencija opet se postavilo pitanje kako je moguće da takav poseban igrač nije izabran kao prvi li drugi pick?

Podsjetimo, prvi izbor je imao u Phoenix i odlučili su se za centra Deandrea Aytona što se tada činilo logičnim jer su trebali visokog igrača. No, kada Sacramento Kingsi, gdje je glavni menadžer Vlade Divac, nisu izabrali Dončića to je za mnoge analitičare bilo iznenađenje.

Nakon što je Dončić proglašen najboljim novakom NBA lige (Rookie) uz pregršt rekorda koje je postavio u svojoj drugoj sezoni igra na razini potencijalnog MVP-a (Najkorisniji igrač lige) pa je stoga odjeknula jedna izjava vezana uz draft 2018. novinara ESPN-a Tima MacMahona.

'Divac je tu odluku donio na temelju poznanstva s Lukinim ocem Sašom. Nije imao previsoko mišljenje o njemu, smatrao ga je problematičnim, pa jednostavno nije želio iskusiti potencijalno ružnu epizodu s mlađim Dončićem', kazao je MacMahon.

Nije se dugo čekalo da se oglasi i prozvani Saša Dončić, otac mladog Slovenaca koji je zaludio vlasnike i glavne menadžere klubova jer takav europski talent još nikada nije igrao u NBA ligi.

'Naravno da je sve to laž, tu nema istine. Divac i ja smo prijatelji, među nama je sve u redu. Čuli smo se telefonski i zajedno smo se smijali priči kako je ljut na mene. Ne znam na osnovu čega je taj novinar došao do takvog zaključka', kazao je za slovenske medije Saša Dončić.

Dodajmo tome kako se Divac još nije oglasio, ali on je ionako svoje rekao još prošle sezone nazvavši Dončić 'velikim talentom.' No, nikada nije javno rekao kako je pogriješio. U tom trenutku Divac i suradnici, te cijela skauterska služba, zaključili su kako je puno bolji izbor krilni centar Marvin Bagley sa sveučilišta Duke.