HOĆE LI GA PUSTITI?

Javio se milijunaš koji želi spasiti slavni Split

30.04.2014 u 17:08

Bionic
Reading

Trostruki prvak Europe KK Split trenutno igra hrvatsku ligu za ostanak, no čini se da će nekada slavna družina s Gripa uskoro ponovno krenuti uzlaznom putanjom

Turski ulagač (distributer računalnog softvera) iz Njemačke Burak Canboy poslao je u Split pismo namjere u kojemu izražava želju da uloži sredstva u posrnulog velikana .

'Vidjeli smo ta pisma, procijenit ćemo o čemu se radi, ali čini se da je riječ o ozbiljnim ljudima. Zvat ćemo ih na razgovor, nama je zanimljiv svatko tko pokaže ozbiljan interes za klub, prenosi Jutarnji list riječi splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Slavni dani Jugoplastike danas su SF, ali klub treba podići sa dna...


Turčin je, piše isti izvor, pokazao interes za preuzimanje većinski udjela kluba. Takav aranžman bi uvelike olakšao poziciju grada Splita koji je trenutno većinski vlasnik kluba, otklonio financijske dubioze u kojima KK Split godinama tone, te donio dugoročnu perspektivu klubu koji je uz Zadar predodređen za najsnažniju alternativu Ciboni i Cedeviti.

Canboy za sada financijski potpomaže omladinski pogon KK Mislava iz Podstrane, kamo sreće da je riječ o čovjeku čestitih namjera koji će pokrenuti uspavanu košarku pod Marjanom.