'ŽUTI' ZA TPORTAL

Jasan savjet Roberta Prosinečkog izborniku Daliću nakon ždrijeba SP-a

02.12.2017 u 08:10

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometaš, koji se danas bavi trenerskim poslom, Robert Prosinečki osvrnuo se na ždrijeb i suparnike Hrvatske na predstojećem SP-u u Rusiji 2018. godine

Ovog je petka u Moskvi održan ždrijeb za nogometno svjetsko prvenstvo kojem će sljedeće godine domaćin biti Rusija. Hrvatska je u skupini D, a suparnici su redom Nigerija, Argentina i Island.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Iako je do SP-a ostalo više od pola godine, zanimljivo je čuti razmišljanja legendarnog Roberta Prosinečkog, bivšeg nogometaša, ali danas trenera u usponu, koji je čak i od slabašnog Azerbajdžana napravio respektabilnu momčad.

>> Rakitić nakon ždrijeba snažnim riječima najavio veliki okršaj s Messijem!

'Mogli smo proći bolje, ali i gore. Nigerija je definitivno nepoznanica, i najiskrenije, u ovom trenutku ne znam puno o njima. Za razliku od Islanda, o kojem sigurno i izbornik Dalić zna puno, jer u posljednjim su nam kvalifikacijama bili suparnici, pa nas čak i pobijedili. A kada igraš protiv Argentine, koja u svojim redovima ima Messija, jasno je tko je favorit', rekao je za tportal Robert Prosinečki.

Budi li ta utakmica protiv Argenitne neka sjećanja, točnije ona na 1998. i SP u Francuskoj?

'Naravno. Ali ovo je drugačija reprezentacija, protiv koje igramo drugu utakmicu u skupini. A tada smo bili rasterečeni i mi i oni. Promijenili su izbornika, stil igre, i opet - imaju nevjerojatnog Messija. Zato mislim da mi priliku trebamo tražiti protiv druge dvije reprezentacije. I koliko god je Island bio hit, mi smo kvalitetniji i trebali bi ih pobijediti. A sve će početi od dvoboja protiv Nigerije, afričke reprezentacije, koja sigurno ima brze igrače, motorički moćne, ali taktički slabije potkovane, što je i karakteristika reprezentacija koje dolaze s tog kontinenta. U svakom slučaju, treba ih dobro proučiti, a izbornik Dalić imat će dosta vremena', zaključio je Robert Prosinečki.

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.