KRAJ U DRUGOM KOLU

Japanac koban po Dodiga, Rus po Karlovića

04.01.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu 398.250 tisuća dolara vrijednog ATP turnira u indijskom gradu Chennaiju od japanskog predstavnika Go Soede sa 7:6 (6), 6:3, 120. igrača svijeta. Ivo Karlović pak poražen je na turniru u Dohi od Rusa Južnog u tri seta 6:2, 6:7 (3), 6:3

Dodig je neočekivano pretrpio poraz od mogućeg protivnika u susretu 1. kola Davis Cupa koji je na rasporedu u veljači, odmah nakon Australian Opena. Japanac Soeda slavio je sa 7:6(6) i 6:3 u meču u kojem je Dodig previše toga propustio da bi na kraju pobjednički napustio teren.

U prvom, vrlo izjednačenom setu nije bilo većih uzbuđenja sve do 11. gema kada je Japanac prvi 'udario'. Soeda je oduzeo dotada siguran servis hrvatskog tenisača, ali ga je odmah u idućem gemu (servisu za set) izgubio i set je otišao u tie-break. Dodig je poveo sa 6:4 u 13. igri čime si je osigurao dvije set-lopte koje na kraju nije uspio realizirati. Najprije je prvu propustio na Soedinom servisu, a potom i drugu na svom. Japanac je poveo 7:6 i iskoristio prvi ponuđenu set-loptu na servisu našeg tenisača.

Drugi set uvjerljivo je pripao Soedi koji je napravio break u osmom gemu druge dionice i do kraja nije imao problema zadržati svoj početni udarac za plasman u četvrtfinale turnira u kojem ga čeka Švicarac Stanislas Wawrinka.

Susret Davis Cupa između Japana i Hrvatske, u Hyogu, igra se od 10. do 12 veljače, a po svemu sudeći to neće biti nimalo ugodno gostovanje za naše tenisače. Japan će vrlo vjerojatno u tom susretu predstavljati Kei Nishikori, 25. tenisač svjetske rang-ljestvice, Tatsuma Ito (122.), Soeda (120.) i Yuichi Sugita (235.).

Karloviću u dvoboju s Južnim, 35. igračem svijeta, koji ga je pobijedio i u njihovu, do Dohe, jedinome međusobnom dvoboju na Australian Openu 2008, nije pomoglo ni 20 as-servisa jer je svoj početni udarac gubio čak četiri puta.

Nakon gubitka prvoga seta u drugom je Karlović uspio nadoknaditi 'break' Južnoga, te je potom dobio 'tie-break'. Ključni trenutak odlučujućeg trećeg seta zbio se kada je Južni napravio 'break' za vodstvo od 3:1, a Karlović u sljedećem gemu nije uspio iskoristiti 0:40.