TURNIR U UMAGU

Jannik Sinner opravdao status jednog od favorita; Mili Poljičak i Nino Serdarušić u četvrtfinalu bez borbe

27.07.2022 u 23:26

Bionic
Reading

Talijanski tenisač Jannik Sinner opravdao je status drugog nositelja ATP turnira Croatia Open u Umagu te je u susretu 2. kola svladao Španjolca Jaumea Munara sa 6-4, 6-4

Sljedeći suparnik 10. igraču svijeta bit će Španjolac Rafael Cabralles Baena koji je ranije u srijedu iznenadio petog nositelja Slovaka Alexa Molčana sa 3-6, 6-3, 6-2.

Četvrtfinale su u srijedu izborili još i Španjolac Bernabe Zapata Miralles, koji je nadigrao trećeg nositelja Danca Holgera Runea sa 3-6, 6-3, 6-2, te Talijan Giulio Zeppieri koji je svladao Kolumbijca Daniela Galana sa 6-4, 3-6, 6-1.

Inače, oba hrvatska para plasirala su se u četvrtfinale 32. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, nakon što su prvo to učinili Mili Poljičak i Nino Serdarušić bez borbe, pridružili su im se Antonio Šančić i Franko Škugor pobijedivši Slovake Alexa Molčana i Igora Zelenaya sa 4-6, 7-6 (4), 10-3.

Škugor i Šančić su protiv Molčana i Zelenaya izgubili servis u desetom gemu, što je ujedno bilo dovoljno Slovacima za osvajanje prvog seta. Hrvatski par je bolje otvorio drugu dionicu i poveo 3-1, ali su se Molčan i Zelenay nizom od tri gema vratili i nadoknadili zaostatak. Drugi set je odlučen u 'tie-breaku' u kojem su Šančić i Škugor nanizali tri poena od 4-4 i izborili 'champions tie-break'. Hrvatski par ga je sjajno otvorio, poveo sa 6-0 i mirno priveli meč kraju.

Mili Poljičak i Nino Serdarušić plasirali su se bez borbe u četvrtfinale, jer su njihovi suparnici Lorenzo Musetti i Bernabe Zapata Miralles predali meč prvog kola.

Razlog za predaju bila je bol u želucu Španjolca, koji je u srijedu navečer sa 3-6, 6-3, 6-2 pobijedio trećeg nositelja umaškog turnira i 27. tenisača svijeta, 19-godišnjeg Danca Holgera Runea, i tako se plasirao u svoje prvo četvrtfinale na razini ATP Toura.

Poljičak i Serdarušić će u četvrtak, u dvoboju za plasman u polufinale igrati protiv trećih nositelja, Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliovaare, dok Šančića i Škugora očekuje još teži suparnik, prvi nositelji turnira, Talijani Simone Bolelli i Fabio Fognini.