ŠVICARSKA OPET SLAVI

Janki veleslalomsko zlato, Natko 27.

13.02.2009 u 14:29

Bionic
Reading

Skijaši su na svjetskom skijaškom prvenstvu u francuskom Val d'Isereu podijelili i pretposljednju zbirku medalja. Veleslalomsko zlato otišlo je u ruke Carla Janke, dok je Natko Zrnčić Dim postao 27. skijaš svijeta u toj disciplini

Natko je u prvoj vožnji samom sebi dokazao da ima perspektivu i u veleslalomu, a sasvim solidna vožnja donijela mu je 30. mjesto, posljednje koje vodi u drugu vožnju. Vodeći je nakon prve vožnje bio Švicarac Janka ispred Benjamina Raicha.

Dim je otvorio drugu vožnju i po djevičanski čistoj stazi mirno, ali ne i bez ambicija, došao do cilja. Dvojicu sljedećih je ostavio iza sebe, a odustajanje Bode Millera donijelo mu je konačno 27. mjesto sa 5,92 sekunde zaostatka za pobjednikom.

Janka je, unatoč problemima u prvom dijelu staze, uvjerljivo potvrdio prvo mjesto i zlatnu medalju, a Raich je uzeo srebro sa zaostatkom od 71 stotinke. Broncu je sjajnom drugom vožnjom zaslužio Amerikanac Ted Ligety, koji je zaostao 99 stotinki. Marcelu Hirscheru iz Austrije medalje je pobjegla za sedam stotinki.

Švicarska je nakon muškog veleslaloma sa dva zlata, dva srebra i jednom broncom (također Janka) najuspješnija zemlja ovog natjecanja.

Od hrvatskih predstavnika nastupili su još Tin Široki, koji je prvu vožnju okončao na 38. mjestu i Danko Marinelli, koji je nakon velike greške završio na 54. poziciji.