IPAK NA POSTOLJU...

Jakov Fak zadnjim metkom promašio novu pobjedu

22.01.2015 u 18:02

Bionic
Reading

Njemački biatlonac Simon Schempp bio najbrži u sprintu za Svjetski kup održanom u četvrtak u talijanskom Antholzu (Anterselva), dok je slovenski reprezentativac Jakov Fak bio treći

Simon Schempp je stazu dugu 10 km prošao za 23 minute i 18,8 sekundi te na oba gađanja bio bez promašaja za svoju četvrtu pobjedu u Svjetskom kupu, a drugu u sprintu. Zanimljivo, 26-godišnji Nijemac je i prvu sprintersku pobjedu ostvario na istom mjestu prošle godine.

Drugoplasirani Rus Jevgenij Garaničev također je pogodio svih deset meta, ali je u trkačkom dijelu zaostao za pobjednikom 14 sekundi. Trećeplasirani Jakov Fak bio je najbrži na svim prolazima do drugog gađanja, a onda je promašio posljednju od pet meta u stojećem stavu te morao u kazneni krug, što je Mrkopaljcu sa slovenskom putovnicom odnijelo mogućnost za petu pobjedu u karijeri. Na kraju je Fak za Schemppom zaostao 20,1 sekundi i morao se zadovoljiti trećim mjestom , što mu je 17. put da se popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.


U petak je u Antholzu na programu sprinterska utrka biatlonki, a u subotu će na start opet biatlonci u dohvatnoj utrci u koju će startati sa zaostacima iz današnjeg natjecanja.

Francuz Martin Fourcade zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa s 532 boda. Drugi je Rus Anton Šipulin s 507, a treći Schempp s 489. Jakov Fak je na petom mjestu s 427 bodova.

Završnica utrke, nakon 21 minute završni sprint Jakova Faka