detaljan pregled

Jako loše vijesti; iz bolnice se javio liječnik reprezentacije koji je uz Martinovića

15.01.2024 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon što je Goran Perkovac, izbornik hrvatskih rukometaša, potvrdio kako je za Ivana Martinovića Europsko prvenstvo završeno, oglasio se i glavni liječnik prof. dr. sc. Krešimir Rotim

Podsjetimo, pri rezultatu 21:20 za Hrvatsku u 48. minuti utakmice s Austrijom teško je stradao Ivan Martinović. Krenuo je prema austrijskom golu, ali ga je u skoku faulirao jedan od Austrijanaca. Odmah se primio za rame i s grčevima na licu krenuo je prema klupi te ubrzo i prema bolnici.

>> Kakav šok za Hrvatsku; izbornik potvrdio da je Martinović otpao i mora na operaciju!

Drugi dan nakon detaljnog pregleda magnetskom rezonancijom - te još jedne konzultacije s ortopedom u bolnici u Heidelbergu - poznata je težina ozljede hrvatskog reprezentativca, desnog vanjskog Ivana Martinovića. Kako javlja HRS riječ je o teškoj ozljedi, a to je potvrdio i liječnik reprezentacije, prof. dr. sc. Krešimir Rotim.

Javio se nakon što je bio na pregledima s Martinovićem te je potvrdio kako je Europsko prvenstvo za njega završeno:

'Ivan Martinović iščašio je desno rame, ali i ozlijedio ligamente ramena. U dogovoru s klubom (Melsungen), a u najboljem interesu za zdravlje igrača, vrlo brzo ćemo dogovoriti sljedeće korake liječenja. Još je neizvjesno hoće li Ivanu Martinoviću biti potrebna operacija ili ne. U svakom slučaju, Europsko prvenstvo je za njega nažalost, završeno', kazao je prof. dr. sc. Rotim.

Loše su to vijesti za hrvatski rukomet jer pitanje j koliko Martinovića dugo neće biti na terenu. Riječ je o vrlo kompliciranoj ozljedi, a možda se izvuče i bez operacije.

  • +36
Hrvatska - Austrija, EP rukomet, 14.1.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK