ključno zadnje kolo

'Kiks' protiv Austrije mogao bi u ludom scenariju šokirati Hrvatsku! Evo kombinacija

15.01.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede protiv Španjolske na Europskom prvenstvu, hrvatski rukometaši su u utakmici 2. kola remizirali 28:28 protiv Austrije. Što to znači za nastavak natjecanja?

U prvi tren mnogi su bili uvjerenja kako je ovo 'kiks' koji bi mogao skupo koštati hrvatske rukometaše zbog prolaska dalje i prenošenja vrijednih bodova.

Evo kako stvari zapravo stoje: usprkos tom remiju protiv Austrije jasno je kako Hrvatska za prolaz dalje sad treba pobjedu protiv Rumunjske, ali i malu pomoć Španjolske.

Ukratko, pobjeda ili remi (jedan bod) protiv Rumunja garantira Hrvatskoj drugi krug natjecanja koji se igra u Lanxess Areni u Kölnu.

No, ako sve bude prema predviđanjima Hrvatska bi dalje išla s dva boda (pobjeda protiv Španjolske). Za takav scenariji potrebna je pobjeda Španjolske protiv Austrije, što bi bilo logično.

A sad zbog remija protiv Austrije svi u Hrvatskoj moraju navijati za Španjolce.

No, iako to nekima zvuči nemoguće moguć je i crni scenarij tj. da Hrvatska ispadne već u grupnoj fazi!

Za tako nešto bi Rumunjska trebala uvjerljivo nadigrati Hrvatsku, a uz to bi Španjolska trebala pobijediti Austriju. U tom slučaju gledala bi se ukupna gol razlika. Ali Taj scenariji zapravo zvuči pomalo - nestvarno.

No, remi je ionako skupo plaćen jer je Ivan Martinović zaradio tešku ozljedu ramena.

  • +36
Hrvatska - Austrija, EP rukomet, 14.1.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Standings provided by Sofascore