OPET NA MUKAMA

Jadni Ivica, deseta operacija sve izglednija

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

Ivica Kostelić nikako ne može bez ozljeda. Iako je prije sezone rekao kako je sve u redu, situacija se je naglo promijenila. Postojala je opasnost da najbolji hrvatski skijaš prisilno pauzira, ali to se neće dogoditi

Stanje koljena Ivica Kostelića ipak nije toliko kritično. On bi trebao nastupiti već ovaj vikend na superveleslalomu u Val Gardeni.

'Stanje Ivice Kosteliće ovog trenutka je isto kao što je bilo prije 10-ak dana ili dva tjedna. Nakon napora u Americi primio je injekciju u koljenu koje se stabiliziralo. On će zbog stanja koljena i planova koji su pred njim, propustiti utrke spusta da ne dodatno opteretio koljeno. U Van Gardeni nije imao specijalni rezultat u spustu pa je to odluka koje je spojila ugodno s korisnim jer će ipak dobiti nekoliko dana više za odmor,' rekao je glasnogovornik skijaške reprezentacije Nenad Eror te dodao:

'Slična situacija je bila prije ljeta kada je na treningu isto tako došlo do bolova ozljeda. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, na koji način će koljeno reagirati kod vožnje i treninga pa će se odluke donositi nakon toga.'

Ipak, unatoč optimizmu iz našeg skijaškog saveza sve se češće spominje nova, deseta Kostelićeva operacija desnog koljena, čak i moguća ugradnja umjetnog meniska.

U srijedu je na operacijskom stolu završio naš drugi skijaški mušketir Natko Zrnčić Dim, kojem je u Beaver Creeku nastradalo lijevo rame.

'Što će biti, to ovog trenutka još ne možemo reći. Liječnička ekipa zajedno s cijelim stožerom prate situaciju s koljenom i odlučivat će se, da tako kažem, iz dana u dan. Nakon Val Gardene, slijede nastupi u Alta Badiji i Madonni Di Campiglio, a iza toga Ivica će se 18. prosinca vratiti u Zagreb, odraditi terapije u Daruvarskim toplicama i napraviti plan za nastupe do kraja godine', istaknuo je Eror

Ako sve bude prema planu, hrvatski navijači Ivicu će na djelu vidjeti na Snježnoj kraljici, 6. siječnja.

'Za sada sve teče prema planu. Nažalost, uz te bolove koje Ivica ima. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati, a donijet će se odluke najbolje za Ivičino zdravlje. Sve drugo je ipak nevažno. Rehabilitacija ide svojim tijekom', rekao je Eror.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!