žele pravdu

Izumitelji spreja koji suci koriste kod slobodnih udaraca tuže Fifu; evo zašto traže 40 milijuna dolara odštete i zatvorsku kaznu za Infantina!

11.05.2020 u 08:10

Bionic
Reading

Pablo Silva i Heine Allemagne, izumitelji spreja kojeg koriste nogometni suci diljem svijeta, tužili su Fifu i čelnike ove organizacije

Oni tvrde da je FIFA bez njihove dozvole odlučila koristila sprej i odlučili su pravdu potražiti na sudu. Traže odštetu, kao i zatvorske kazne za čelnike Fife!

Silva i Allemagne traže odštetu od 40 milijuna dolara i zatvorsku kaznu od jedne do četiri godine za Giannija Infantina i njegove suradnike zbog krađe patenta.

'Tražit ćemo da Gianni Infantino i svi odgovorni odu u zatvor i tražimo odgovarajući novčanu oodštetu', rekao je Pablo Silva.

Također, tvrde da su imali dogovor s bivšim čelnicima Fife Juliom Grondonom i Seppom Blatterom za prava na korištenje spreja od kojih su trebali dobiti 40 milijuna dolara. Međutim, nakon smrti Grondone i svih skandala oko Fife, krovna kuća svjetskog nogometa je bez ikakvih dogovora i isplata počela koristiti sprej i to pod imenom drugog proizvođača.

'Bili smo strpljivi, ali kada smo vidjeli da se sprej koristio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, iako je to brazilski sud zabranio, eksplodirali smo', otkrio je Pablo Silva koji je najavio da će tužbu podnijeti i na sudu za patentna prava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ako se dokaže da je FIFA zaista sprej koristila bez dozvole, vlasnici patenta bi svako korištenje od Fife mogli naplatiti 15.000 dolara i na kraju dobiti maksimalnu odštetu od čak 100 milijuna dolara.