SIGURNOST NA IGRAMA

Izraelci šalju svoje agente u London

22.07.2012 u 15:51

Bionic
Reading

Izraelske sigurnosne i tajne službe već su poslale svoje najbolje ljude u London, kako bi zaštitile svoje sportaše od mogućih terorističkih napada za vrijeme Olimpijskih igara, tvde britanski mediji

Shin Bet, jedna od izraelskih sigurnosnih službi, štitit će sportaše, trenere i dužnosnike u Londonu, dok je Mossad, najveća izraelska tajna služba, poslala svoje agente diljem Europe u operaciji kodnog imena Bajunet, s ciljem neutraliziranja terorista povezanih s Iranom i skupinom Hezbolah, tvrde britanski mediji. Izraelci, ali i organizatori Igara, na velikom su oprezu nakon terorističkog napada u Bugarskoj 18. srpnja na autobus s izraelskim turistima.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak kazao je "kako ne postoji stvarna prijetnja Izraelcima u Londonu", ali je dodao kako su izraelske sigurnosne službe u stupnju najviše moguće pripravnosti.

U najvećoj tragediji u povijesti olimpizma, na Igrama u Münchenu 1972., palestinski teroristi upali su u Olimpijsko selo i pobili jedanaest izraelskih sportaša i trenera.