prilika života

Dinamo bi mogao ostati bez Dominika Livakovića zbog iznenađujućeg transfera Kaspera Schmeichela koji nakon 11 godina napušta Leicester

27.07.2022 u 15:55

Bionic
Reading

Danski golman Kasper Schmeichel odlazi iz Leicester Cityja te karijeru nastavlja u Francuskoj, u redovima Nice. Transfer je to koji bi mogao utjecati i na Dinamo jer Leicester već nekoliko sezona intenzivno prati Dominika Livakovića

Sve se odigrali jako brzo jer je dosadašnji golman Nice Walter Benitez otišao u PSV, pa je klub morao pod hitno potražiti novog. Na kraju je pao iznenađujući dogovor te Kasper Schmeichel napušta 'lisice' i seli u Francusku!

Iako ima ugovor do ljeta 2023. godine, Schmeichel je imao dozvolu kluba da može tražiti novi klub u slučaju osobne želje i dobre ponude koja bi zadovoljila sve strane.

Schmeichel je od ljeta 2011. godine na King Poweru i s klubom je osvojio naslov prvaka, FA kup te Community Shield. Odigrao je čak 477 službenih utakmica i najmanje što je zaslužio je da ga puste bez odštete.

Pojedini engleski mediji navode kako će Leicester City kao zamjenu za Schmeichela pokušati dovesti golmana Benfice Odysseasa Vlachodimosa (28), no u rezervi stoji još jedno ime - Dinamov Dominik Livaković (27)!

  • +44
Škupi - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Lisice' već nekoliko sezona intenzivno prate Livakovića, u ljeto 2020. godine navodno je Leicester poslao ponudu koju su na Maksimiru odbili, ali engleski klub nije odustao. A sad je prilika da Livi ostvari transfer koji će zadovoljiti i njegove ambicije, ali i klubu osigurati sjajnu zaradu.

Livaković trenutno prema Transfermarktu vrijedi 'samo' 8.5 milijuna eura, no Dinamo ga neće pustiti za manje od 10 ili 12 milijuna eura. Ipak je Livi prvi golman hrvatske reprezentacije, a to je jasno i potencijalnim kupcima. Posljednja konkretna ponuda koju je Dinamo dobio za Livakovića bila je ona francuskog Rennesa i iznosila je oko 10 milijuna eura. Na Maksimiru su odbili...

S druge strane, Vlachodimos trenutno vrijedi 15 milijuna eura, što je možda i donekle prenapuhana cijena, ali Benfica od te cijene neće odustati.

Sad je samo pitanje za koga će se Leicester odlučiti, iz Dinama su bili jasni te stalno ističu kako prodaja igrača prve momčadi neće biti dok ne završe kvalifikacije za Ligu prvaka/Europsku ligu. Jesu li u Leicesteru spremni čekati? Uskoro ćemo saznati, no ovo je jedinstvena prilika, kako za Dominika Livakovića, tako i za Dinamo koji ovakvu zaradu ne smije propustiti.

Zamjena za Livija je već odavno na Maksimiru, Ivan Nevistić je spreman 'uskočiti' u svakom trenutku, to je i dokazao...