JE LI TO MOGUĆE...

Izjave menadžera Deontayja Wildera odjeknut će u svijetu boksa, ali ponajviše kod Tysona Furyja i njegove obitelji; kako će sada reagirati aktualni prvak?

14.10.2021 u 11:08

Bionic
Reading

Deontay Wilder je poslije meča protiv Tysona Furyja pokazao nepoštovanje prema Britancu, ali prema tvrdnjama menadžera američkog boksača on zapravo poštuje aktualnog prvaka

Tyson Fury je trilogiju okončao novim prekidom te je zadržao šampionski pojas u teškoj kategoriji po WBC-u. Britanac je u 11. rundi okončao meč protiv Amerikanca, a nakon pobjede krenuo je u Wilderov kut kako bi mu stisnuo ruku zbog dobre borbe.

No suparnik je to odbio što je razljutilo Furyja te je u svojem govoru nazvao Amerikanca 'velikim gubitnikom i idiotom'.

Ipak, menadžer Wildera, 77-godišnji Shelly Finkel, dao je pomirljive izjave i smatra kako njegov štićenik u stvari poštuje Furyja, ali da mu u tome trenutku 'glava nije bila tamo'.

'On i ja smo razgovarali o tome i i izgleda da poštuje Furyja. Mislim da njegov um zapravo nije bio tamo, mislim da bi Deontay, kada bi sada vidio Furyja, jako ga zagrlio', rekao je Finkel te dodao:

  • +10
Tyson Fury i Deontay Wilder, meč za prvaka u teškoj kategoriji, 10.10. 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

'Bio je to pošten rezultat, Fury se borio u pravoj borbi. Brojanje je trajalo malo dulje kad je Fury ustao, ali nije važno, borba je bila takva kakva je i Fury zaslužuje sve zasluge. Čovjek je vrlo moćan, svestran, veliki čovjek. A sa mnom je uvijek bio gospodin.'