JUNACI POBJEDE

Izjave igrača Dinama govore koliko im znači plasman u Ligu prvaka: 'Svi slave, emotivan sam. Gledam svoju prošlost i što sam sve prošao...'

25.08.2022 u 00:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4-1 (2-1) i time nadoknadili poraz od 0-1 iz prve utakmice u Norveškoj. Evo dojmova igrača Dinama nakon pobjede i ulaska u grupnu fazu lige prvaka.

Nogometaši Dinama izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4-1 (2-1) i time nadoknadili poraz od 0-1 iz prve utakmice u Norveškoj.

'Teška utakmica. Stvarno su Norvežani tehnički i taktički dobra ekipa i ne boje se igrati. Teško je sve to pokrivati. U drugom smo im dijelu pustili posjed. Uvijek traže tog zadnjeg veznog. Ako ne njega, onda stoper ulazi u igru. Morali smo se jednostavno malo povući, tako se taktički dogodilo, ali mislim da smo zasluženo prošli dalje. Igralo se za Ligu prvaka, izvukli smo tu snagu. Nagradio nas je naš trud. Hvala navijačima na podršci. Pomogli su kad je bilo najteže. Nemam nekih želja za ždrijeb, ali recimo jedno zvučno ime, rekao je nakon susreta Luka Ivanušec.

Josip Drmić, strijelac odlučujućeg trećeg gola u 117. minuti je rekao:

'Dobar je osjećaj, savršen. Ovo su emocije. Meni i ekipi i cijelom gradu ovo jako puno znači. Svi slave... Emotivan sam. Gledam svoju prošlost i što sam prošao, tada dođem u jedan moment za sebe. Osjetio sam olakšanje. Bilo je teško, kao da igraš šah. Imali smo i malo sreće. Kod 2:0 se činilo da je sve u našim rukama. I onda se okrenulo, oni su dobili motiv, a nama je pala koncentracija. Trebao im je jedan gol da ožive i vrate se. Morali smo biti strpljivi dok su oni dominirali', izjavio je presretni Drmić.

  • +39
Dinamo - Bodo Glimt, play-off Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Znali smo da su dobra momčad, da drže posjed... Bili smo svjesni da ćemo morati više trčati i braniti se, ali znali smo da će doći naša šansa. Ne može se opisati riječima kada se cijela momčad trudi do krajnjih granica. Nema ljepšeg osjećaja kada se otvori nakon kontre. Imam još četiri godine ugovora s Dinamom. Uživat ću igrajući Ligu prvaka u Modrom dresu. Protivnici? Pripremit ćemo se za bilo koga', rekao je strijelac prvog Dinamovog gola Mislav Oršić.

Potez utakmice potpisuje Bruno Petković koji je zabio gol škaricama za 2:0.

'Jedan je od najljepših u karijeri, ali važnije je što je bitan i što je značio u našoj borbi za Ligu prvaka. Rezultat je primaran, moj gol nije. Svjesni smo da je rezultat jedini bitan. Tako smo i došli do cilja', rekao je Bruno Petković Petković koji je često bio na udaru kritika zbog lošije forme, ali opet je pokazao da je klasa od igrača. Svoje igre nije želio komentirati.

'Vi ocjenjujte je li Bruno Petković dobar ili nije. Najviše me se dojmilo što nas je Sjever 120 minuta nosio. Svaka im čast na tome', poručio je strijelac fantastičnog gola Bruno Petković.

'Sve je stvar karaktera, fizička sprema je bitno, ali kad noge ne pomažu onda izvlačiš na karakter. Svi su dali maksimalni doprinos. Drugo poluvrijeme u kojem smo bili loše, ekipa je sve izvukla', zaključio je Bruno u izjavi za HRT.

  • +2
Navijači Dinama na Maksimiru protiv Bodo Glimta, 24.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac