RIJEKA U PIREJU

Izjava trenera Keka uoči gostovanja kod Olympiacosa jasno otkriva na kome je pritisak

16.08.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rijeke su u sklopu playoffa za Ligu prvaka dvije teške utakmice protiv grčkog prvaka Olympiacosa. Prvi susret na rasporedu je u srijedu u Pireju (Stadion Karaiskakis, 20.45 sati)

Uoči prvih utakmica Olympiacosa je proglašen apsolutnim favoritom i na njima je ogroman pritisak. Ako tome dodamo da se Olympiacos prošle godine nije kvalificirao u grupnu fazu natjecanja (izbacio ih je izraelski prvak u trećem pretkolu) onda je jasno kako je na igračima i treneru trener Besniku Hasiju pritisak – neopisiv.

S druge strane trener Rijeke Matjaž Kek uoči prvog susreta u Pireju otkrio je što mu je najveća želja:

'Već je na ždrijebu bilo jasno tko je favorit. Uz sav respekt prema Olympiacosu, klub kvalitete i tradicije, Rijeka je došla odigrati europsku utakmicu koja bi nama omogućila da se sve skupa odlučuje na Rujevici. Želim da budemo hrabri i pokažemo Rijeku u pravom svjetlu', iskren je bio iskusni slovenski stručnjak Matjaž Kek.

Vrlo je važno napomenuti kako Olympiakos još nije u pravom natjecateljskom ritmu jer grčko prvenstvo još nije počelo. To je svakako prilika za Rijeku da se kući vrati s pozitivnim rezultatom…

Za utakmicu s grčkim prvakom Rijeka ne može računati na ozlijeđenog Kvržića, ali dobra je vijest da bi za utakmicu trebao biti spreman napadač Gavranović koji je bio ozlijeđen te da se u sastav vraća Vešović koji je zaradio crveni karton u prvom poluvremenu protiv Osijeka zbog čega je propustio utakmicu s Dinamom.

Nedavni poraz od Dinama na Rujevici sigurno je – usprkos tome što su igrali oslabljeni - uzdrmao igrače. No, nakon odrađenog treninga momčad je u utorak prepuna optimizma krenula na put u Grčku.

'Čeka na velika izazovna utakmica. Rijeka je pokazala da se može nositi sa svakim i došli smo skupo prodati kožu. Spremni smo i motivirani i jedva čekamo utakmice', rekao je Filip Bradarić.

No, svakako treba dodati kako će svi igrači Rijeke imati dodatan motiv (čitajte bogate premije!) jer eventualni plasman u jednu od skupina Lige prvaka donio bi im minimalno 15 milijuna eura. Ako nogometaši Rijeke ispadnu od Olympiacosa osiguran im je nastup u Europskoj ligi gdje također mogu solidno zaraditi.