emotivni Petković

Izjava napadača Dinama o hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Daliću koju su neki potpuno krivo shvatili

08.03.2019 u 12:01

Bionic
Reading

U sljedećih tjedan dana izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić jednog će igrača posebno pratiti. Riječ je o Bruni Petkoviću, 24-godišnjem napadaču Dinama koji igra najbolji nogomet u karijeri

Prva prilika, kada je snažni napadač Dinama Bruno Petković u pitanju, jest nedjeljni derbi u Maksimiru, kada će se sučeliti Dinamo – Rijeka (Arenasport 3, 17.30). Druga prilika je, naravno, uzvratna utakmica osmine finala Europske lige, 14. ožujka na gostovanju kod Benfice (Arenasport 1, 21.00).

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Te dvije utakmice mogle bi odrediti smjer u kojem će ići karijera ovog stasitog napadača iz Metkovića koji je, nakon loše epizode u Italiji, u kojoj je proveo zadnjih šest godina, stigao do pretpoziva u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bolje nije moglo.

Uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., 21. ožujka protiv Azerbajdžana u Maksimiru i 24. ožujka protiv Mađarske u Budimpešti, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je širi popis 24 kandidata, a poslao je i pretpozive još četvorici nogometaša, među kojima se ističe upravo ime Brune Petkovića.

'Petković je svojim igrama zaslužio pretpoziv. Pokazao je kvalitetu, a mi nemamo profil takvog igrača. Pogledat ćemo još dvije utakmice s Benficom i donijeti odluku', tada je kazao Dalić, koji je u prvoj utakmici protiv moćne Benfice, u kojoj je Petković zabio gol iz penala te je imao nekoliko sjajnih poteza, imao što vidjeti. Ako zbog ozljede poziv otkaže Ante Rebić, nema sumnje kako će već na početku kvalifikacija poziv dobiti upravo Petković.

'Ova momčad može jako puno, glupo bi bilo da si postavljamo neke granice, limite, a glupo bi bilo i da poletimo, da pomislimo da smo svemogući. Odradili smo tek prvu od dvije utakmice, a čeka nas još jedna paklena utakmica u Lisabonu', kazao je Petković nakon pobjede nad Benficom 1:0.

Da je potpuno sazrio kao igrač, govori i njegova izjava na pitanje je li se uplašio odgovornosti kada je u 38. minuti Dani Olmo srušen u kaznenom prostoru:

'Mislite da sam se uplašio? Nisam. Da nisam vjerovao da ću zabiti, ne bih ni uzeo loptu', samouvjereno je rekao temperamentni Metkovac Petković koji je, gledajući ukupno, odigrao još jednu partiju, možda vrijednu poziva u reprezentaciju.

'Nitko sretniji od mene da zaigram za reprezentaciju, ali ja sam danas igrao za Dinamo. Nisam igrao za izbornika (Dalića), nisam igrao ni za koga na tribinama. Naravno, to se ne odnosi na naše navijače', iskren je bio Petković, čiju su emotivnu izjavu neki (zlonamjerno), koji ga očito ne simpatiziraju, potpuno krivo shvatili. Srećom pa društvene mreže neće imati utjecaja na eventualni Dalićev poziv.

'Prvenstveno sam igrao za ovu momčad, za moje suigrače, koji su stvarno odigrali mušku utakmicu, a ja sam im se pridružio', dodao je Petković koji u Zagrebu proživljava najbolje dane svoje karijere. Karijere koja je dolaskom u Dinamo tek počela, a nije nemoguće da i za njega - iako su ga mnogi otpisali - uskoro u Maksimir stigne nemoralna ponuda.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL