SENTIMENTALNI NOVAK

'Izgubio sam voljenu osobu, nisam znao hoću li igrati'

20.04.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković prošao je i četvrtfinale ovotjednog ATP turnira u Monte Carlu (Masters serija 1000 na zemljanoj podlozi)

Pobijedio je sa 6:4, 6:2 nizozemskog tenisača Robina Haasea, no ovi su dani teški za prvog igrača na ATP ljestvici, jer je u četvrtak saznao vijest o smrti djeda Vladimira s kojim je, kako i sam veli, imao prisan odnos.

'Iskreno, dobro je da sam uopće izašao na teren. Loše se osjećam, ovo nisu lagani dani jer sam izgubio jednu jako voljenu osobu. Stvarno nisam do pred početak meča znao hoću li danas uopće igrati', rekao je Đoković i nastavio:

'Znam da bi djed Vladimir želio da nastavim igrati i pobjeđivati. Za mene je, pak, najveći problem psihička stabilnost u meču koju, logično, u ovom trenutku i nemam. Odnosno, nije baš najbolja. I jučer i danas sam imao strašne oscilacije, ali srećom nisam to platio porazom. I u subotu će biti najbitnije ostati fokusiran, što nije lako, ali drago mi je što mi je obitelj u velikom broju ovdje u Monte Carlu. To daje snagu', rekao je Đoković koji će za finale igrati protiv češkog tenisača Tomaša Berdycha