BILO JE I VRIJEME

Izgleda da je konačno došao kraj katarskom rukometnom čudu!

13.01.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Katarska rukometna reprezentacija možda je prije manje od šest mjeseci pregazila Hrvatsku na Igrama u Riju, no na ovom SP-u startala je razočaravajućim porazom od Egipta i tako pokazala da više nije sila koja se može nositi s najboljima...

Katar je iznenadio cijeli svijet osvajanjem srebrne medalje na posljednjem Svjetskom prvenstvu kojeg je sam organizirao prije dvije godine, a tajna uspjeha bila je kupovina tuđih rukometaša koji su preko noći postali katarski legionari.

Posljednji impresivan uspjeh Katarani su ostvarili na Igrama u Riju kada su pregazili na otvaranju hrvatsku reprezentaciju, no kasnije nisu ništa slično bili u stanju ponoviti i nisu se približili osvajanju nove medalje.

Kako su stvari krenule, čini se da sigurno neće obraniti srebro na ovom SP-u, a možda neće proći ni skupinu. Naime, ovog petka Katar je doživio razočaravajući poraz 22:20 od Egipta na otvaranju skupine D i tako doveo u pitanje plasman u osminu finala, s obzirom da su istoj skupini još Danska, Švedska i sve bolja Argentina.

Nije Kataranima pomoglo ni osam obrana najpoznatijeg legionara Danijela Šarića niti četiri pogotka Rafaela Capotea, jer ih je uništio Egipćanin Ahmed Elahmar s osam postignutih golova.

U svakom slučaju, Egipat može biti zadovoljan startom SP-a, a ovaj rezultat mogao bi značiti i da je katarskom rukometnom čudu konačno došao kraj i da prije dvije godine kupljeni igrači više ne mogu donositi vrhunske rezultate...