kvalifikacije za sp

Izbornik Zlatko Dalić smatra da je remi u Rusiji uspjeh, a jedna stvar mu je posebno zasmetala u ovom ciklusu kvalifikacija: 'Pa to je nehumano!'

01.09.2021 u 23:55

Bionic
Reading

Zlatko Dalić je prokomentirao remi u Rusiji, a otkrio je i kakvo je stanje s Lukom Modrićem i Antom Budimirom

Hrvatska reprezentacija je remizirala s Rusijom u Moskvi u četvrtom kolu kvlaifikacijske skupine H za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Usprkos tome što je završilo 0:0, izbornik Zlatko Dalić je zadovoljan igrom Vatrenih.

'Zadovoljan sam svime osim bodom. Pokazali smo karakter i odigrali dobro. Bili smo kompaktni, trčali smo, ali smo stvorili premalo šansi. Kad osvojiš bod kod favorita onda je to uspjeh, ali ne mogu biti zadovoljan brijem šansi. Čestitam dečkima na trčanju i agesiji. Imali smo puno problema uoči utakmice. Ozlijedio nam se i Gvardiol... Ništa, idemo dalje. To je to', rekao je Dalić nakon susreta.

Izbornik je odgovorio na pitanje kakav je plan imao s izmjenama.

'Nismo dali gol i trebalo nam je dubine i okomitosti. To smo htjeli promijeniti, ali suparnik je stajao zgusnuto i bio je agresivan. Nije nam dopustio ulaske u sredinu. Bili smo opasniji po bokovima, ali nedostajalo nam je konkretnosti', rekao je Dalić pa dodao:

'Krenuli smo s trojicom u sredini ispod Vlašića. Kramarić i Perišić su bili polulijevo i poludesno, znali smo da se suparnik priprema za naš standardan sustav s jednom špicom i htjeli smo iznenaditi.'

Izbornik je otkrio i kakvo je stanje s Modrićem i Budimirom na koje danas nije mogao računati.

'Budimir i Luka su napravili danas testove i vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali okrenuti smo na one koji su s nama. Sad putujemo za Slovačku, izgubit ćemo cijelu noć, ovo nije humano, nije dobro, igračima je teško, ali moramo pokušati to prebroditi i pobijediti u Slovačkoj', požalio se Dalić pa za kraj prokomentirao debitantski nastup mladog Borne Sose:

'Borna igra dobro u Stuttgartu, igra standardno i to mi je jedino bitno. Jedini igrač koji je danas igrao, a da nema minute u klubu je Duje Ćaleta-Car, no on je igrao silom prilika. Gledat ćemo tko je u formi, tko igra standardno i na svojoj poziciji. Oni koji igraju u klubovima će igrati i u reprezentaciji', poručio je Dalić.

  • +22
Rusija - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: EPA / Autor: YURI KOCHETKOV