a sada put bratislave

Dejan Lovren upozorio na kojoj poziciji Hrvatska nema pravo rješenje: Fali nam ubojiti napadač. Ušao je Livaja, možda mrvicu prekasno

01.09.2021 u 23:05

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija s najtežeg gostovanja u skupini, kod Rusije u Moskvi, nakon remija 0:0 vraća se s jednim bodom. U jednu ruku to bi izbornika Dalića trebalo zadovoljiti, no dojam je da se moglo i više. Iako, ni Rusi nisu bili bez svojih prigoda

Izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije bilo Kalinića, Brekala, Bradarića, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv. Osim toga, na zagrijavanju se ozlijedio i Gvardiol, a novi je problem stigao i na samom kraju dvoboja, kada je zamjenu zatražio Ćaleta Car.

Ipak, bod je osvojen, ali prema mišljenju Dejana Lovrena, kojem je ovo bio 67. nastup u reprezentativnom dresu, možda je Hrvatska mogla tražiti i više.

'Ajmo reći, solidna trojka, uvijek smatram da možemo bolje, držali smo se dobro, imali par prilika, ona Perišićeva bila je najbolja, bili smo kompaktni, borili smo se. Bod je dobar, ali bolje bi bilo da smo ih uzeli sva tri', staložen je bio 32-godišnji stoper Zenita.

Imala je Hrvatska pred kraj prvog poluvremena par prilika, ali nije ih iskoristila.

'Fali nam taj klasični broj '9', ubojiti napadač. Ušao je Livaja, možda mrvicu prekasno, trebamo malo više pucati prema golu, lijepo je dodavati se oko 16-erca, ali fali taj završni udarac'.

  • +22
Rusija - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: EPA / Autor: YURI KOCHETKOV

Bilo je nekih promjena u sustavu igre.

'Promijenili smo neke stvari, oni su nas stisnuli. Morali smo dosta vraćati loptu i čim smo izašli iz presinga imali smo šanse. One nisu bile dovoljno dobre da bismo ih završavali udarcima, nismo ih baš puno uputili.'

Slovačka?

'Svaki dan, na treningu i na utakmicama trebamo pokazati pravu Hrvatsku. Oni su se promijenili, bit će zahtjevna utakmica, a pogotovo zato što je za tri dana. Nema puno vremena za oporavak, ali imamo širok kadar', završio je Lovren.