hrvatskoj bruno treba...

Izbornik Zlatko Dalić sigurno ne bi rekao nešto što ne misli, pa je sada na Bruni Petkoviću, ali i Željku Kopiću, kako će prihvatiti ovu poruku

21.03.2022 u 17:25

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu kako bi krenula na put prema Dohi, gdje će 26. i 29. ožujka igrati dvije prijateljske utakmice, protiv Slovenije i Bugarske. Na dan okupljanja pred novinare je izašao i izbornik, s jasnom porukom jednom od igrača koji itekako ima potencijal, ali ga 'nevoljko pokazuje'

Izbornik Zlatko Dalić s 25-oricom igrača ide na svojevrsni 'team-building' u Dohu, gdje će krajem ove godine nastupati, nadamo se opet u nekoj od važnijih uloga, na svjetskom nogometnom prvenstvu.

Zbog ozljeda Šime Vrsaljka i Marcela Brozovića na popis putnika naknadno su došli Mile Škorić i Nikola Moro. No, iako svi znamo da se u reprezentativni krug ne ulazi jednostavno, ali niti ne ispada ako baš nije nešto ozbiljno u pitanju, jasno je da od tih igrača mnogi maštaju o toplim katarskim danima krajem godine.

Međutim, što se izbornika Dalića tiče, on očito još uvijek nije definirao konačni popis, pa bi se na njemu mogao pojaviti i Dinamov igrač Bruno Petković.

Ne vjerujemo da bi Dalić pričao nešto što ne misli, pa bi ovu njegovu poruku trebalo usmjeriti prema igraču kojem je i upućena.

'Nisam otpisao Brunu (op.a., Petkovića), želim ga kakav je bio u kvalifikacijama za EP. On takav treba reprezentaciji. Ja ga čekam, želim da se vrati u reprezentaciju, naglašavam kao napadač. Ne želim, niti sam ga otpisao. Želim da shvati moju poruku, on može bolje. Mislim da nemamo kompletnijeg i kvalitetnijeg igrača u napadu kada je on u pravoj formi', posve jasan bio je izbornik Dalić.

Podsjetimo, Bruno Petković do sad je odigrao 21 utakmicu za reprezentaciju, zabio je šest golova, a posebno su dojmljive bile njegove partije s kraja 2019. godine, u već spomenutim kvalifikacijama, protiv Slovačke (dva puta) i Mađarske. U tom periodu ,Petković je i zabio pet od svojih šest golova.

I zbilja, u to vrijeme Petković je igrao posve drugačiji nogomet, puno konkretniji, razigraniji... O njemu se u to vrijeme pričalo kao o igraču za velike transfere, ali u to je vrijeme i trenirao pod Nenadom Bjelicom.

Nažalost, onda se pojavila nesretna korona, u Maksimiru se razišli s trenerom, odgođen je Euro. I sve je otišlo u nekom drugom smjeru. Pa tako i forma Brune Petkovića. No, i dalje je Dinamov napadač dobivao Dalićeve pozive, sve do početka kvalifikacija za ovo SP. Bile su to utakmice u ožujku 2021. godine.

Međutim, iako je Petković propustio te utakmice, kroz utakmice protiv Krasnodara, Tottenhama ali i kroz domaće prvenstvo, Petković se izborio za pozivnicu i nastup na Euru. No, baš kao i cijela reprezentacija, niti on nije briljirao.

U jesenskom dijelu kvalifikacija za SP, Petković je propustio još pet utakmica, ali dobio je poziv za okršaje u studenome, na gostovanju protiv Malte i u splitskom okršaju protiv Rusije, kada je i osiguran nastup na SP-u.

Imao je Petković i peh jer Dinamo je vrlo brzo nakon Eura, praktički bez pravog odmora, krenuo s europskim ispitima, ali i domaćim prvenstvom. A kada je tijelo iscijeđeno, teže se regenerira, teže je uhvatiti pravu formu, pa lakše dolazi i do ozljeda.

Istovremeno, treneri u klubu, prvo Damir Krznar a potom i Željko Kopić počeli su mu udovoljavati i davati mu priliku na mjestu gdje on uživa igrati - odnosno na poziciji desetke i razigravača. S takvim navikama Petković je dolazio i u reprezentaciju, ali takav tamo nije potreban.

Što je Dalić i ovog puta naglasio. 'Želim da se vrati u reprezentaciju, naglašavam kao napadač'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Naravno, sada će Petković biti između dvije vatre, jer trener Kopić i nakon utakmice u Koprivnici, gdje je Petkoviću poništen gol, potvrdio je kako ga ne misli koristiti (samo) kao napadača

'Stavili smo Petkovića na poziciju gdje nam više može sudjelovati u kreaciji, a Andrića više naprijed. Tražimo načine kako poboljšati napadačku igru i doći do veće kreativnosti, do kvalitetnijih lopti prema toj trećoj trećini. Bruno je odigrao dobru utakmicu', objasnio je Dinamov trener nakon koprivničkog okršaja.

Sada se sam postavlja pitanje, hoće li i kako Bruno Petković percipirati riječi izbornika Dalića i uistinu ih prihvatiti kao dodatni motiv, a što bi onda trebao registrirati i trener Kopić, ili će Metkovčanin ostati dosljedan sebi i nastaviti se 'igrati' nogometa, ali koji mu neće donijeti taj potreban iskorak.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo (28. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX