Zakinuti u Koprivnici

[VIDEO] Pogledajte Petkovićev gol koji je Dinamu poništen zbog pogrešne primjene VAR tehnologije; Komisija objasnila što se dogodilo i tko je krivac!

21.03.2022 u 13:09

Bionic
Reading

Iako je zagrebački Dinamo u 28. kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisao minimalnu pobjedu 1:0 na gostovanju kod Slaven Belupa, oglasila se Komisija nogometnih sudaca koja je objavila da je Modrima greškom VAR sudaca poništen regularan gol

Podsjetimo, Dinamo je upisao nova tri boda na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa golom Mislava Oršića.

>> [VIDEO/FOTO] Mislav Oršić osigurao Dinamovu pobjedu u Koprivnici i ostanak Modrih na vrhu tablice; VAR imao važnu ulogu

No, dan nakon utakmice oglasila se Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza jer je došlo do pogreške i Dinamu je poništen čisti gol.

Naime, već u 9. minuti lijepu akciju odigrali su Bruno Petković i Komnen Andrić, razmijenili dodavanja nakon čega je Petković zabio gol, ali je na intervenciju VAR sudaca gol poništen. Činilo se kako je u začetku akcije Mislav Oršić primio loptu u nedopuštenom položaju. VIDEO tog trenutka i ponovljenu snimku možete vidjeti u prilogu (od 1:20 minute sažetka).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

No, dan kasnije objavljeno je od strane Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza kako je gol trebao biti priznat čime je Dinamo zakinut.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Sudačka analiza 28. kola HT Prve lige. SLAVEN BELUPO - DINAMO. Glavni sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Goran Perica. VAR sudac: Dario Kulušić - 9. minuta: Neočekivana intervencija VAR suca kako se radi o kažnjivom zaleđu u začetku napadačke akcije koja rezultira postizanjem pogotka GNK Dinamo. VAR sudac i tehničar nakon pogrešne primjene VAR tehnologije daju krivu informaciju sucu utakmice, koji ne priznaje pogodak. Analizom rada VAR suca i tehničara utvrdili smo kako je pogrešna primjena VAR tehnologije uzrokovala potpuno krivu sliku predmetne situacije, te rezultirala nepriznavanjem ispravno postignutog pogotka za GNK Dinamo', piše u obrazloženju, a prenosi HNS.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo (28. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX