dva testa u dohi

Zlatko Dalić o velikim promjenama u reprezentaciji, a dotakao se i Brune Petkovića kojem je poslao jasnu poruku: Nisam ga otpisao, ali...

21.03.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Uoči nove akcije hrvatske nogometne reprezentacije, koja će na pripremnom turniru u Dohi igrati protiv Slovenije (26. ožujka) i Bugarske (29. ožujka), nekoliko riječi kazao je izbornik Zlatko Dalić koji se dotakao i igrača koji neće putovati na Bliski istok

Još ranije je hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio kako će turnir u Dohi iskoristiti kao 'team building' - jer mu je želja da se momčad još više zbliži - a najavio je i promjenu sustave igre u formaciju 3-5-2 koju većina reprezentativaca igra u svojim klubovima.

Ranije je Dalić govorio kako im je želja bila da na spomenutom turniru imaju jače protivnike, ali - kako je rekao - 'nije se poklopilo.'

Također je nedavno potvrđeno kako je izbornik Zlatko Dalić - nakon što su otpali Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović - aktivirao dva pretpoziva braniču Osijeka Mili Škoriću te veznjaku moskovskog Dinama Nikoli Moru.

'Veselim se ovom okupljanju i utakmicama nakon četiri mjeseca pauze. Kao što sam rekao, igrat ćemo s trojicom otraga obje utakmice. Isprobat ćemo to da imamo još jedan dodatak u taktičkom planu i vjerujem da ćemo odigrati dvije dobre utakmice te da ćemo imati velike koristi od toga. S inicijalnog popisa su otpali Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda te oni ostaju u klubovima na rehabilitaciji. Šteta, žao mi je zbog toga i zato smo aktivirali pretpozive Mili Škoriću i Nikoli Moru. Pet igrača dolazi sutra direktno u Dohu, a ostali dolaze večeras u Zagreb. Motiv je velik u ove dvije utakmice. Da odigramo dobro, da se ponovno podružimo i da se pripremimo za četiri teške utakmice u lipnju i, naravno, Svjetsko prvenstvo koje dolazi', kazao je Dalić.

'Sigurno ćemo dozirati igrače. Ima nas 25 i cilj je da svi igraju pa ćemo u te dvije utakmice napraviti dvije ekipe, svaku za jednu utakmicu. Ne želimo previše opteretiti igrače jer su u klubovima pod napornim ritmom tako da ćemo svakako nastojati rasporediti snage. Nema ih smisla opterećivati', dodao je Dalić.

'Svako okupljanje reprezentacije unosi i veliki pritisak i malo nervoze. I ovaj put je bitan rezultat, ali bit će malo opuštenije, da se igrači malo opuste, ali svakako da želimo dvije pobjede. Bit će zajedničkih večera, izaći ćemo zajedno van da ovi dečki koji nisu s nama od početka osjete tu našu atmosferu i zajedništvo. No, ne smijemo zapostaviti i natjecateljski dio. Uvijek su dobri rezultati bitni zbog atmosfere i bodova koji će nam možda trebati u rejtingu za jakosne skupine na Svjetskom prvenstvu', dodao je Dalić koji je nekoliko riječi kazao o igrači koji su otpali.

'Znate, uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, ovaj put su to Brozović i Vrsaljko. Uvijek će biti taj problem, ali ovo na popisu je gro reprezentacije. Svakako pratimo ostale igrače, osobito iz mlade reprezentacije. Nadam se da će Bišćan napraviti s njima dobar rezultat, a za šest mjeseci će netko od njih sigurno doći u obzir. Prvenstveno Stanišić, Šutalo, njih pratimo i oni će dobiti ono što zaslužuju. Sve u svoje vrijeme. Računam na još neke igrače da se pokažu. Imamo širinu koju dugo, dugo nismo imali i dobro smo popunjeni na svakoj poziciji. Imamo spoj iskustva i mladosti, ovi koji dolaze su nova snaga, ali bez starijih i iskusnijih to neće ići. Ne žurimo s nekim zaključcima', kazao je Dalić.

Posebna tema bio je napadač Dinama Bruno Petković kojeg nema na popisu:

'Ja Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao! Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama za Svjetsko prvensrtvo. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim. Nadam se da će se vratiti i da će do šestog mjeseca biti pravi i želim da shvati moju poruku da ovo kako sada igra nije na nivou i da može puno, puno bolje. U ovom trenutku mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića, ali kada je u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji', završio je Dalić.

Popis hrvatskih reprezentativaca za turnir u Dohi

  • GOLMANI: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić OBRANA: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić
  • VEZNI RED: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić
  • NAPAD: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir
  • PRETPOZIVI: Lovre Kalinić, Mile Škorić, Antonio Mirko Čolak, Nikola Moro

Uskoro opširnije...