Dvije su opcije

Izbornik Zlatko Dalić mora naći zamjenu za zaraženog Brozovića, a poznato je u kojem bi sastavu 'Vatreni' trebali istrčati protiv Švedske

14.11.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Zlatko Dalić ima dvije opcije za krpanje rupe nastale neigranjem Marcela Brozovića

Hrvatska danas u 20:45 igra ključnu utakmicu u Ligi nacija, a protivnik je Švedska koju su 'Vatreni' pobijedili s 2:1 u Zagrebu. Izbornik Zlatko Dalić najavio je uzvratni susret u Švedskoj.

'Došli smo odigrati dobru utakmicu i ostati u Ligi nacija. Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod. Neće nam biti lako, a ni ugodno. Situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i u našu igru. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat', rekao je Dalić pa dodao:

'Ne igramo na bod. Ako budemo igrali na bod, izgubit ćemo.'

Dalić je Šveđanima priznao i da su bili bolju u Zagrebu i istaknuo neke od igrača koji su posebno opasni.

'Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo njihovu kvalitetu. Tu je lider momčadi Berg. Tu je i Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg. Prema naprijed mogu nešto napraviti. Nama je cilj sačuvati svoj gol i odigrati bolje u obrani.'

Izbornik je otkrio i da se reprezentacija pojačala Dinamovim dvojcem.

'Danas smo napravili test i čekamo rezultate ujutro. Zasad je sve u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo', rekao je izbornik koji je u međuvremenu saznao da je na koronavirus pozitivan i Marcelo Brozović i da opet mora mijenjati sastav.

Za utakmicu sa Švedskom Dalić ne može računati na Dejana Lovrena, Domagoja Vidu i Marcela Brozovića pa će morati kombinirati s ekipom. Prvotni plan, dok su nedostajali samo Vida i Lovren, bio je igrati u sustavu 4-4-2, a trebali su istrčati Livaković - Uremović, Pongračić, Ćaleta Car, Barišić - Modrić, Kovačić, Brozović, Vlašić - Perišić, Brekalo.

Sad kad je otpao i Brozović moguće je da će Dalić promijeniti sustav i istrčati u 4-2-3-1 sustavu, a u tom slučaju bi u napadu završio Budimir. Moguće je i da 4-4-2 formacija ostane netaknuta i da umjesto Brozovića u igru samo uđe Badelj. Nadamo se da do utakmice više neće biti neugodnih iznenađenja s izostancima.