svaka čast

Izbornik Zlatko Dalić je progledao u četvrtoj utakmici Eura te je u igru uveo Mislava Oršića; on je u kratkom vremenu svojim učinkom ispisao povijest hrvatskog nogometa

Bionic
Reading

Utakmica osmine finala Eura između Hrvatske i Španjolske (3:5) imala je svoje junake i tragičare, a u ovu prvu skupinu definitivno spada Mislav Oršić

Zlatko Dalić je progledao tek u četvrtoj utakmici Eura, hrvatski izbornik je u 67. minuti u igru ubacio Mislava Oršića umjesto Ante Rebića, koji je tako dobio svoju prvu minutažu na turniru.

Dinamov ofenzivac odužio mu se sjajnom predstavom, probijao je desni bok Španjolaca, izluđivao braniče 'Furije', a imao je i konkretan učinak. Oršić je u 85. zabio za 2:3, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade asistirao Pašaliću za izjednačenje što možete vidjeti OVDJE.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zahvaljujući njemu Hrvatska se dočepala produžetaka. Oršić se i upisao u povijest hrvatskog nogometa, jer je prvi hrvatski reprezentativac koji je kao zamjena upisao i gol i asistenciju u jednoj utakmici Eura ili SP-a. Svaka čast!