prvi cilj ostvaren

Izbornik Tucak odahnuo: Drago mi je da je utakmica bila ovako stresna

23.07.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska teškom mukom svladala njemačke vaterpoliste u četvrtfinalu SP-a, Ivica Tucak smatra da je tako napeta utakmica bila dobra za našu izabranu vrstu uoči ključnih obračuna koji slijede...

Hrvatska je neugodne Nijemce slomila tek u zadnjoj četvrtini i pobijedila 10:8 te tako došla na dva koraka od obrane zlatna na SP-u u Južnoj Koreji.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik je odahnuo i iznimno zadovoljan čeka završnicu natjecanja.

'Najbitnije je to da se utakmica izvukla. No nismo igrali onako kako možemo. Iako ne mogu reći loše. To je uvjetovano težinom utakmice i snagom protivnika. Rekao sam da Njemačka nije bezazlena reprezentacija. Strašno mi je drago da se pojavljuje jedna ovakva reprezentacija, zbog svjetskog vaterpola. Komplimenti Nijemcima. Bili su utakmici do samog kraja,' izjavio je Ivica Tucak pa naglasio:

'Izuzetno dobro po nas da smo odigrali jednu ovako stresnu utakmicu. Naš prvi i osnovni cilj ovdje je ostvaren, borba za medalju. Sljedeći cilj je najvažniji, ulazak u finale, vađenje vize za Tokio i pokušaj obrane zlata. Sve to znamo od prvog dana, po to smo ovdje došli. Vjerujem da imamo snage to i ostvariti.'

Hrvatska će u četvrtak s početkom u 10 ujutro po našem vremenu igrati u polufinalu protiv opasnih Španjolaca koji su iz turnira izbacili Srbiju.

'To je utakmica koja nama znači sve. Tako će i oni u nju ući. Imaju nekoliko sjajnih igrača. Jaka je to reprezentacija koja je odnijela srebro s prošlog Europskog prvenstva. Ove godine smo ih pobijedili dva puta. U Beogradu relativno glatko prije otprilike svega tri tjedna. No to ništa ne znači. Pripremit ćemo se dobro. Otprilike znamo što igraju i što će pokušati odigrati s nama. Ja vjerujem da ćemo utakmicu pobijediti. Nema druge nego vjerovati. Želim pobjedu, kao što je žele i svi dečki, to je sigurno,' zaključio je hrvatski izbornik.