skandal u srbiji

Izbornik optužio rukometaše za izdaju: Hrvatska policija čuvala ih je dok su se opijali

22.02.2018 u 10:47

Bionic
Reading

Srpski rukometaši na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj doživjeli su rezultatski debakl, a izbornik Jovica Cvetković u svom je izvještaju krivnju za to prebacio na svoje igrače

Mislili ste da hrvatska rukometna reprezentacija ima problema? Vjerujte, nije to ništa u odnosu na naše susjede. Naime, Srbiju potresa novi sportski skandal, a sada su u centru pažnje rukometaši koji su na netom završenom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj doživjeli rezultatski debakl, a izbornik Jovica Cvetković u svom je izvještaju kojeg je podnio čelnicima tamošnjeg Saveza za neuspjeh optužio svoje izabranike.

Srpski su rukometaši, tvrdi tako Cvetković, na EP u Hrvatskoj stigli 'na izlet'. Prema njegovim navodima čini se kako su se igrači u Splitu i Zagrebu odlučili prvo dobro provesti, a tek onda nešto i odigrati.

Tako su kao glavni krivci za neuspjeh (pet su utakmica izgubili (Hrvatska, Švedska, Norveška, Francuska i Bjelorusija), a dobili su samo Island) istaknuti Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović. Izbornik Cvetković tvrdi kako je navedena četvorka 'lumpala po lokalima u komšiluku'! Dečki su se navodno nekoliko večeri provodili po zagrebačkim kafićima i noćnim klubovima, a navodno su ih u tim 'pohodima' čuvali - hrvatski policajci u civilu!

No, iznenađenjima tu nije kraj. Izbornik Cvetković navodi kako je doznao da su čak sedmorica njegovih reprezentativaca unaprijed rezervirali avionske karte za povratak već nakon prvog kruga EP-a! Toliko su vjerovali u sebe i uspjeh na Euru da su što prije željeli pobjeći iz Hrvatske...

Napomenimo kako su se za vrijeme prvog kruga EP-a kojeg je Srbija igrala u Splitu žestoko posvađali dopredsjednik Saveza Dragan Škrbić i izbornik Jovica Cvetković. Sve se događalo u splitskom hotelu Lav, a prisutni su navodno jedva spriječili da se čelni ljudi srpskog rukometa fizički obračunaju.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Škrbić me provocirao pred mojim suradnicima', pojasnio je Cvetković i dodao:

'Kasnije se ispričao, a ja sam njegovu ispriku prihvatio.'

Šokovi za Cvetkovića samo su se nizali, čini se kako su ga baš svi 'bušili'.

'Neugodnim iznenađenjima nije bilo kraja. Prije odlučujuće utakmice s Islandom, Petar Nenadić je odluku da više neće nastupati za reprezentaciju objavio u intervjuu danskoj televiziji', ističe Cvetković u svom izvještaju matičnom Savezu.

Jasno je da su neki od prozvanih igrača odmah reagirali i negirali izbornikove optužbe.

  • +7
Srbija - Island, 3. kolo rukometnog Eura 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Ništa od toga nije istina. Ja niti jednu večer nisam izašao. To može potvrdi moj cimer Nemanja Ilić, kao i Petar Nenadić, s kojim sam svaku večer sjedio u sobi. Ni on nije izlazio. Upire prstom u nas, a mi smo bili najbolji strijelci u kvalifikacijama i odveli smo Srbiju na Europsko prvenstvo', rekao je Đukić za Telegraf i prozvao izbornika:

'Neka pokaže tu potvrdu hrvatske policije da su nas čuvali, ali sam siguran da je nema!'

Sigurno je samo jedno, u susjedstvu će biti veselo sljedećih dana jer obračun izbornika Jovice Cvetkovića i igrača neće se zaustaviti samo na ovome.