maradona ga 'bocnuo'

Izbornik Argentine objasnio zašto je miran uoči dvoboja s Hrvatskom

01.12.2017 u 19:54

Bionic
Reading

Jorge Sampaoli poručio je Diegu Maradoni i onima koji kritiziraju igru argentinske reprezentacije da je miran uoči grupne faze na SP-u, jer ima na raspolaganju najboljeg nogometaša na svijetu...

Podsjetimo, Argentina je odigrala vrlo slabo tijekom kvalifikacija u Južnoj Americi i sve do posljednjeg kola bio je upitan njezin nastup na SP-u, no trijumf u gostima kod Ekvadora uz tri gola Lionela Messija spasio je na kraju aktualnog viceprvaka svijeta.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Nakon što je postalo poznato da će Argentina igrati u skupini s Hrvatskom, Nigerijom i Islandom na Svjetskom prvenstvu, prvi se za komentar javio Diego Maradona i 'bocnuo' izbornika.

'Pokraj ovih ekipa se može proći, ali Argentina se mora poboljšati, ne može igrati kao dosad,' izjavio je legendarni bivši nogometaš.

Odgovor Jorgea Sampaolija nije morao dugo čekati.

'Miran sam uoči početka SP-a, jer imam najboljeg nogometaša na svijetu,' izjavio je Čileanac na kormilu Argentine pa dodao:

'Nadam se da ćemo se poboljšati. Iskoristit ćemo ovo vrijeme koje je pred nama.'

O hrvatskoj reprezentaciji govorio je pak s poštovanjem.

'Govorimo o vrlo jakoj momčadi koja ima sjajan vezni red predvođen Modrićem, Kovačićem i Rakitićem, a tu su još i Perišić te Mandžukić,' kaže Sampaoli.

Hrvatska i Argentina igrat će međusobno 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Nigerija se uzda u Srbiju, Island se zasitio Hrvatske

'Nalazimo se u zanimljivoj skupini u kojoj su sve momčadi na FIFA-inoj ljestvici bolje rangirane od nas. Moramo se jako dobro pripremiti za prvu utakmicu protiv Hrvatske, možda ćemo i dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja igra na sličan način. Potom nam slijedi Island, koji ima dobru i fizički moćnu momčad te najbolje navijače u Europi. Argentince će biti teško iznenaditi s obzirom da sada znaju kako mi igramo jer smo ih pobijedili u nedavnoj prijateljskoj utakmici, izjavio je nakon ždrijeba Gernot Rohr, nigerijski izbornik.

'Hrvatska je očito neka prepreka koju uvijek moramo proći. Malo smo se zasitili jedni drugih. Pričao sam sa Zlatkom Dalićem ovog jutra i rekao mu da želim bilo koga osim vas, naravno da se upravo to dogodilo. Dobro se znamo, bit će to zadnja utakmica u skupini i nadajmo se da će biti važan, da će odlučivati o nečemu.  Skupina je teška, Argentina ima neke od najboljih igrača na svijetu, a Nigerija mladu i potentnu momčad,' kaže pak islandski strateg Heimir Hallgrimsson.