napušta madrid

Iza Nikole Kalinića očajna je sezona, ali uskoro bi mogao stati uz bok legendarnog Aljoše Asanovića

30.04.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac, Nikola Kalinić, što zbog ozljeda a što zbog jake konkurencije, u dresu madridskog Atletica baš i nije dobio zadovoljavajuću minutažu

Španjolsko prvenstvo bliži se kraju, a momčad Diega Simeonea nakon 35 kola drži drugo mjesto. Atletico ne može više ni gore, ni dolje, pa se nadamo da bi možda Nikola Kalinić u preostale tri minute mogao dobiti koju minutu više.

Jer do sad je u prvenstvu odigrao tek 670 minuta, a od 17 utakmica u kojima je sudjelovao, tek je u njih sedam bio u početnoj postavi. A što je još tužnije za ovog napadač jest što je zabio samo dva prvenstvena gola.

S toga su neki španjolski mediji već najavili kako Kalinić nakon samo jedne sezone u madridskom Atleticu napušta klub.

  • +3
Nikola Kalinić u dresu Atletica Izvor: Pixsell / Autor: Borja B Hojas/ABACA/PIXSELL

Kaliniću je ruku navodno ponudio njegov bivši trener iz Fiorentine Paulo Sousa koji danas radi u Francuskoj kao trener Bordeauxa. Navodi se kako nije u pitanju samo jedna od glasina, te da uistinu postoji interes, a ostaje tek za vidjeti bi li Ligue 1 bilao dovoljno izazovna za Kalinića. Kalinić je pod sa Sousom u Fiorentini zabio 33 gola i dodao 10 asistencija.

A dogodi li se taj transfer, Nikola Kalinić dostići će i legendarnog Aljošu Asanovića, po broju nastupa u klubovima iz liga tzv. 'petice'.

Jer Aljosa Asanović igrao je u Francuskoj (Metz, Cannes, Montpellier), Španjolskoj (Valladolid), Engleskoj (Derby County) i Italiji (Napoli).

Nikola Kalinić zasad ima u svojoj biografiji nastupe u tri lige iz skupine 'petica', a to su Engleska (Blackburn Rovers), Italija (Fiorentina, Milan) i Španjolska (Atletico Madrid). Ostaje nam vidjeti hoće li uistinu zaigrati i u Francuskoj kako se piše.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia