jutro nakon pobjede

Iza Dinamovih igrača neprospavana noć, a onda Dilaver konstatirao: Što ćemo slaviti?

19.09.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Dan nakon velike pobjede za Dinamove igrače bio je očaravajući. Osim što je i vrijeme bilo puno ljepše nego u srijedu, pogled na tablicu i prvo mjesto skupine C, ali i hvalospjevi nadomjestili su sav umor. Potvrdio je i Mislav Oršić da je jedva uspio sklopiti oči jer pobjeda 4:0 nad uglednim talijanskim klubom nije baš uobičajena stvar

'Bila je to perfektna noć za otvaranje natjecanja. Uvijek sam htio igrati ovakvu utakmicu i naravno da mi je drago da sam ostao u Dinamu. Svi dečki su odigrali odlično. Imamo sad HNL, City je za dva tjedna. To je najteži protivnik, ali mi smo Dinamo. Jesam li prerastao klub? Igrač sam Dinama i svaku utakmicu ću davati sve od sebe za plavi dres', prvi je pred okupljene novinare izašao Dani Olmo.

'Zadovoljni smo. Znali smo da možemo, taktički smo se dobro pripremili. Uspjeli smo ono što smo htjeli. Jesmo li spavali? Malo smo umorni, ali to je tek prvi korak, čeka nas još puno posla. Trebamo stati čvrsto na zemlju i nastaviti ovako raditi', rekao je Emir Dilaver i dodao:

'Nismo nikako proslavili, što ćemo slaviti? To su prva tri boda, nije da smo prošli. Trebamo stajati čvrsto na zemlji. Nije to sad nešto previše veliko, 4:0 je lijep rezultat, ali ništa nije gotovo. To je samo trenutak, u nogometu se sve brzo promijeni, treba zadržati fokus i nastaviti raditi ovako. Navijači su bili fantastični. Druge ekipe kada dođu ovdje i dan prije izađu na trening na Maksimiru, onda se malo ugase, nije im to - to, ali onda kad dođu naši navijači i kad nas dignu, onda je puno lakše igrati', rekao je Dilaver, a prenose 24 sata.

'Radujemo se utakmici s Cityjem. Imamo čast igrati Ligu prvaka. Treba uživati, nismo imali tremu ni protiv Atalante. Nemamo presinga, uvijek su teže kvalifikacije nego turnir baš zbog tog pritiska. Drago nam je da igramo protiv takve momčadi da vidimo gdje stojimo. Protiv svakog imamo šanse, probat ćemo to iskoristiti', dodao je iskusni Dilaver.

Svi igrači su dali svoj doprinos, odigrali na nivou, ali kao junak pobjede ističe se trostruki strijelac Mislav Oršić. Dan nakon pobjede potvrdio je da će loptu s te utakmice spremiti na posebno mjesto.

'Moramo biti zadovoljni, odigrali smo skoro perfektnu utakmicu. Spavao sam možda samo sat vremena. Od adrenalina nisam mogao oka sklopiti, moram to danas (op.a., u četvrtak) nadoknaditi. Nisam još skupio potpise svih suigrača, ali sigurno će lopta dobiti neko lijepo mjesto. Dres? Njega ću vjerojatno pokloniti roditeljima', rekao je strijelac hat-tricka Oršić.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019./20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL