UOČI POČETKA SP-A U RUKOMETU

Iz Njemačke jasno upozorenje Hrvatima; naš put do medalje vodi upravo preko 'stroja' koji se polako zahuktava

04.01.2019 u 18:51

Bionic
Reading

Njemačka rukometna reprezentacija je u Hannoveru, uoči svjetskog prvenstva na kojem je s Danskom domaćin, u pripremnom ogledu svladala Češku 32:24 (17:13) te tako podgrijala optimizam svoje javnosti da se može do odličja

Za Hrvatsku je ovaj prijateljski okršaj zanimljiv, jer se nakon prvog kruga po skupinama, Červarovi izabranici u drugoj rundi križaju sa skupinom u kojoj je upravo domaćin Njemačka (i Francuska), a jasno je da će za polufinale trebati najmanje pobijediti jednu od te dvije reprezentacije (uz one iz prvog kruga poput Španjolske i Islanda).

Njemački rukometaši ušli su motivirano, ali nervozno u susret pa su samo svojim pogreškama u napadu i obrani davali priliku Česima da ostaju u igri. No kako je utakmica prolazila Nijemcu su ubacili u višu brzinu te su na kraju slavili sa uvjerljivih 32:24. Jasno upozorenje i za Hrvatsku!

Ima u igri Nijemaca još dosta toga za popraviti, ali isto tako njezini navijači imaju razloga za vjerovati da se može ponoviti 2007. kada je Njemačka bila svjetski prvak i to isto kao domaćin, a to je bilo i zadnje svjetsko odličje te reprezentacije.

Pred deset tisuća gledatelja briljirao je Gensheimer s deset pogodaka, a Čehe je predvodio Mubenzem s pet.

  • +3
Pripremna rukometna utakmica, Njemačka - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL

Njemačka: Wolff, Heinevetter; Gensheimer (10), Suton, Pekeler (3), Fäth (3), Kohlbauer (3), Weinhold (2), Strobel (2), Musche (2), Wiede (1), Reichmann, Lemke (1), Drux (1), Böhm (1), Semper (1), Wiencek (1), Groetzki (1)

Češka: Mrkva (1), Galia; Mubenzem (5), Hrstka (4), Zdrahala (4), Becvar (3), Horak, Sterba, Petrovsky (1), Svaril (1), Vanco (1), Poloz (1), Patzel, Monczka (1), Zeman (1).