HEP Croatia Cup

Červar objasnio zašto je Hrvatska izabrala skromne protivnike kao pripremu za SP

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U sklopu završnih priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 10. do 27. siječnja održati u Danskoj i Njemačkoj, hrvatska rukometna reprezentacija nastupit će u Poreču na turniru HEP Croatia Cup na kojem će odmjeriti snage s reprezentacijama Crne Gore i Italije.

'Ciljano smo odabrali te protivnike. To su zapravo reprezentacije koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog i europskog rukometa i neće ih biti na predstojećoj svjetskoj smotri, a opet nam mogu dobro poslužiti za dodatno uigravanje, pogotovo s igračima iz Bundeslige koji su nam se priključili tek u završnoj fazi priprema', izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Poreču, dodavši kako je svjestan činjenice da u ovoj fazi priprema ne smije igrače previše opteretiti niti istrošiti pa da onda ne budu pravi kad to bude bilo najpotrebnije.

  • +17
  • +14

Kvalifikacije za rukometni Euro 2020., Hrvatska - Švicarska

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Crna Gora je reprezentacija koja je uvijek spremna nadmetati se, dok je Italija promijenila rukovodstvo Saveza i počela je ozbiljno raditi, što su potvrdili njihovi juniori plasmanom u A grupu svjetskog rukometa. Talijani su počeli slati svoje perspektivne igrače u Francusku da se tamo dodatno razvijaju i sigurno će nam biti dobar takmac', ustvrdio je Červar koji se zahvalio Gradu Poreču na odličnim uvjetima.

'Hotel nudi fantastičnu dvoranu koja je idealna za pripreme, osigurava nam intimu i mogućnost za treniranje bez ikakvih uznemiravanja. U Poreču uvijek nađemo svoj spokoj i mir, što je vrlo bitno pred velika natjecanja', poručio je izbornik Červar napomenuvši kako se hrvatska reprezentacija u više navrata pripremala u Poreču za velika natjecanja s kojih se vraćala s dobrim rezultatima.

'Nadamo se da će tako biti i ovaj put, premda smo svjesni da neće biti nimalo lako', zaključio je Červar.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić zahvalio se Hrvatskom rukometnom savezu što je prepoznao Poreč kao dobar domaćin i odlučio baš tu dovesti reprezentaciju na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija će u Poreču ostati do 8. siječnja kad odlazi za Zagreb, odakle 9. siječnja leti za Muenchen.