oprez, ljepotice na stazi!

Iz Formule 1 brutalno su ih potjerali, ali motociklisti su bili puno pametniji

15.03.2018 u 14:41

Bionic
Reading

Nova MotoGP sezona starta ovog vikenda, prva utrka vozi se za Veliku nagradu Katara 18. ožujka, a gledatelje i same vozače najviše je razveselila odluka da će i ove sezone uz najbolje svjetske motocikliste biti grid djevojke...

U jubilarnoj 70. sezoni Svjetskog prvenstva u motociklizmu za titulu najboljih borit će se 12 momčad s po dva motociklista, a na rasporedu je 19 utrka širom svijeta. 'Oktanski cirkus' na dva kotača starta ovog vikenda na stazi pored Dohe za Veliku nagradu Katara.

U kraljevskoj MotoGP kategoriji naslov dvostrukog uzastopnog svjetskog prvaka brani Španjolac Marc Marques koji u svojim vitrinama čuva ukupno četiri naslova prvaka.

Osim tradicionalnih uzbuđenja na samim utrkama sve je obožavatelje, navijače, gledatelje, ali i same motocikliste, razveselila odluka čelnika Međunarodne motociklističke organizacije da zadrže grid djevojke na pistama uoči, za vrijeme i nakon utrka! Tako motociklisti nisu ponovili pogrešku svojih 'kolega' iz Formule 1 koja će ove sezone nakon nekoliko desetljeća po prvi puta startati bez ljepotica koje su svim utrkama davale dodatnu draž.

  • +25
MotoGP grid girls Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Motocikliste će tako i dalje pratiti popularne 'grid girls', atraktivne će se 'hostese' brinuti da vozačima uoči same utrke ničega ne manjka, kišobranima će ih štititi od sunca i kiše, sve kako bi što spremniji dočekali start same utrke. Neki su od motociklista među tim djevojkama pronašli i životne partnerice. Najzvučnija imena među tim sretnicima su Valentino Rossi i Andrea Dovizioso, a od ostalih treba spomenuti Alvara Bautistu, Randyja DePunieta, Eugenea Lavertyja te legendu Giacoma Agostinija (75) koji je suprugu Mariju upoznao baš na stazi i to prije četrdesetak godina...