ZABIO 53 ASA

Ivo u beskrajnom maratonu ostvario veliku pobjedu!

02.07.2015 u 22:01

Bionic
Reading

Ivo Karlović uspio se plasirati u 3. kolo Wimbledona nakon što je s 13:11 u petom setu svladao Aleksandra Dolgopolova, u maratonskom meču s kojim je završen i dnevni program turnira...

'Div sa Šalate' još jednom je pokazao svoju snagu na travi. Protiv bivšeg pobjednika umaškog ATP turnira, Aleksandra Dolgopolova Karlović je trijumfirao nakon tri i pol sata igre, u meču kojem je prijetio prekid zbog mraka i koji je činilo se imao potencijal trajati i mnogo duže.

Ukrajinac je bio taj koji je bolje otvorio meč i dobio prvi set u kojem je oduzeo servis protivniku i slavio 7:5, no u sljedeća dva seta Karlović je bio taj koji je 'breakom' sve riješio te se činilo grabio prema sigurnoj pobjedi kad je došao do prednosti u četvrtom. Ipak, Dolgopolov se vratio i u 'tie-breaku' izborio peti set, u kojem je Ivo imao veliku prednost jer je servirao prvi.

Nakon duge i teške borbe Karlović je iskoristio svoju treću meč loptu kod rezultata 12:11, kada je Dolgopolovu pala koncentracija pa je jedan forhend poslao izvan igrališta.

Ivo je u ovom meču zabio 53 as servisa i čak četiri puta oduzimao servis protivniku.

Karlovića u 3. kolu čeka drugi bombarder, Jo Wilfried-Tsonga kojeg je već svladao u Wimbledonu 2009. godine, kada je ostvario i svoj najbolji plasman na turniru, četvrtfinale.

Wimbledon, 2. kolo:

Karlović - Dolgopolov 5:7, 6:3, 6:4, 6:7(4), 13:11