HRVATSKI DAN U AUSTRALIJI

Ivo bolji od Ivana nakon tri sata borbe

22.01.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Karlović kontra Ljubičića, bila je to poslastica za australske Hrvate. U trećem kolu Australian opena 'div sa Šalate' nadvisio je u četiri seta bivšeg kolegu iz reprezentacije i osigurao osminu finala natjecanja. Konačni rezultat glasio je 6:3, 3:6, 6:3, 7:6(7)

Ivo Karlović pobijedio je u trećem kolu Australian Opena sunarodnjaka Ivana Ljubičića nakon puno borbe i točno tri sata igre. Konačnih 6:3, 3:6, 6:3, 7:6(7) samo potvrđuje izvrsnu igru Ivana Ljubičića, kojemu je malo tko davao puno šansi protiv 'diva sa Šalate'. Ljubičić i Karlović dosad su međusobno igrali samo jednom, u Nottinhgamu, na travi, 2005. godine, a tada je Karlović bio uspješniji. No i tada je bilo gusto, 6:1, 3:6, 7:6(1).

U Australiji, na prvom grand slam turniru sezone, Karlović je bolje otvorio meč, uzeo servis suparniku za 4:2 i mirno stigao do 6:3. Ono što je u prvom setu uspjelo najvišem tenisaču na Touru, uspjelo je u drugom setu i Ivanu Ljubičiću: prvo je osvojio svoj servis gem, zatim uzeo suparniku početni udarac i onda sve to još jednom ponovio. Sasvim dovoljno za 1:1 u setovima.

Treći i četvrti set bili su vrlo izjednačeni. U trećem je prvi popustio Ljubičić, njegov servis je često bio 'na udaru', no u velikoj većini slučajeva spašavao je situaciju. Ipak, jedan oduzeti servis ponovno je bio dovoljan Karloviću da stekne novu prednost u setovima. Konačni udarac Ljubičićevim ambicijama Karlović je zadao u tie-breaku četvrtog seta, nakon velike borbe i nekoliko mini-breakova. Ljubičić nije izdržao i 20-ak dana starijem Karloviću prepustio je ulazak u četvrto kolo Australian Opena.

Ulaskom u osminu finala Australian Opena Karlović je ostvario svoj najveći uspjeh u Melbourneu. U dosadašnjih šest nastupa najdalje je stigao do trećeg kola, i to 2008. godine. Za ulazak u četvrtfinale 'div sa Šalate' borit će se protiv Rafaela Nadala. Dosad su igrali dva puta i u oba meča je slavio Nadal, u Londonu 2008. i u Milanu 2004. godine.