POČEO S TERAPIJOM

Ivica preko Daruvarskih toplica do svjetskog vrha

16.12.2009 u 18:55

Bionic
Reading

Nakon uspješno obavljene operacije na desnom koljenu u nedjelju ujutro, Ivica od srijede prolazi terapiju u Daruvarskim toplicama. Prema njegovim riječima, tek kada bude sto posto spreman, vraća se skijanju

Ivica Kostelić u nedjelju je obavio operaciju u klinici Bruderholz blizu Basela. Operacija je trajala oko pola sata i njome je uspješno artroskopski odstranjen dio prednjeg roga medijalnog meniska u desnom koljenu. Liječnici koji su izveli operaciju, profesori Claude i Werner Müller, vrlo su zadovoljni obavljenim, a naročito stanjem ostatka koljena, prvenstveno ligamenata, meniska koji je već prije šivan, i hrskavice, tako da, prema njihovu mišljenju, to daje garanciju za kvalitetnu rehabilitaciju i uspješno vrhunsko skijanje u idućih četiri do pet godina.

Ivica se nakon povratka u Zagreb, uputio kod dr. Egića u Daruvarske toplice, a od danas je aktivan na strunjačama i spravama za vježbanje, koje bi ga trebale čim prije vratiti na skijaške staze. Doduše, nije precizirano kada će to biti, ali možemo očekivati da kroz tjedan dana Ivica počne trčkarati, a da bi se na snijegu mogao pojaviti oko Božića. Ako sve bude išlo prema planu i programu, postoji mogućnost da Ivicu već početkom siječnja vidimo i u utrkama Svjetskog kupa, pa čak i na njegovom Sljemenu.