DOSTA MU JE OPERACIJA

Ivica najavio veliku promjenu kako bi produžio karijeru!

04.01.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Ivicu Kostelića dva dana dijele od novog nastupa u rodnom Zagrebu. Za razliku od proteklih godina ne mori ga pritisak visokih očekivanja, već novo saznanje o lošem stanju koljena koje će mu promijeniti planove za ostatak sezone i karijere

Sve do prije deset dana Ivica je vozio sve. Još prošle godine on i otac s timom su tražili načine da poboljšaju veleslalom, brže discipline... Čini se da je to vrijeme prošlo, Ivičin prednji križni ligament u koljenu poslao je novo upozorenje.

'Prije malo više od tjedan dana saznali smo da je prednji križni u jako lošem stanju. Izgubio je funkciju. Degenerirao da se tako izrazim. Iako je medicina u nekim poljima došla jako visoko, po pitanju koljena ne ostavlja puno manevarskog prostora za poboljšanja. Uvijek nam se nudi mogućnost operacije, ali 15 ih je bilo dovoljno... Imamo i neku opciju manje operacije, ali još uvijek bi trebalo četiri mjeseca do povratka na snijeg i skoro nemoguće bi mi bilo opet uhvatiti ritam konkurenata. Ostaje mi pokušavati sanirati problem s injekcijama i posebno paziti da je sve legalno,' kaže Ivica na Sljemenu gdje bi, kaže, ove godine zadovoljan bio ulaskom u najboljih 15.

'Moramo mijenjati planove. Morat ćemo prestati trenirati ostale discipline i koncentrirati se na slalom. Sve ostale discipline puno više 'troše' koljeno, a to si više ne možemo dozvoliti. Ići ćemo na treninge spusta u Wengenu zbog kombinacije i još poneki Super G da ostanemo u kakvom, takvom ritmu ali to je uglavnom to. Zanimljivo je kako danas možete presaditi srce, ali po pitanju tkiva u koljenu još nema adekvatne znanstvene zamjene. Iz ove kože ne možemo, prilagodit ćemo se kako bi mogli produljiti vijek trajanja u Svjetskom kupu,' kaže neuništivi hrvatski šampion koji odbija odustati i nakon što bi većina 'običnih smrtnika' već 64. put reklo - ne mogu više. U njegovom žargonu to ne postoji.