PETO IZDANJE

Ivica Kostelić po krunu kreće s brojem tri

04.01.2012 u 19:07

Bionic
Reading

Iako se Snježna kraljica u Zagrebu održava već osmu sezonu, u prva tri izdanja po Sljemenu su skijale tek cure. Dečki će u četvrtak imati svoje peto izdanje, četvrtu slalomsku utrku ove sezone

Nakon četiri izdanja u kojima smo imali četiri različita pobjednika, a Ivica osvoji tri puta drugo mjesto, s velikim se optimizmom nadamo da će peto izdanje napokon biti pobjedničko za našeg Ivicu Kostelića. On će u utrku ući sa startnim brojem tri, a čast da otvori utrku imat će Austrijanac Marcel Hirscher.

'Nije lako skijati na Sljemenu, ali kada imate ovakvu podršku onda je sve puno lakše. Naravno, važno je skijati brzo', rekao je Ivica Kostelić sa startnim brojem tri u rukama. A osim Ivice Hrvatska će imati još četiri skijaša na sutrašnjoj utrci, Sebastijan Brigović, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, te Natko Zrnčić Dim koji se oporavlja od pada u Bormiju.

Nažalost, loše prognoze za četvrtak donio je direktor ski-reprezentacije Vedran Pavlek, koji je najavio jak, olujni vjetar taman u vrijeme utrke. Staza bi trebala biti OK, ali vjetar bi svakako mogao stvarati probleme.

'Naravno, ako je olujni vjetar u pitanju onda nema veze vozimo li brze ili tehničke discipline. Vjetar je posebno neugodan dok ste na ravnom dijelu, kada te lako može izbaciti iz ritma', upozorio je Ivica Kostelić.

'Odličan je osjećaj biti tu, dobro sam trenirao i nadam se da će i utrka biti takva. Ivica bi mogao pobijediti, ali probat ću mu omesti planove', kazao je prošlogodišnji pobjednik Šveđanin Andre Myhrer.

Startna mjesta:

 1. Marcel Hirscher (Aut)
 2. Andre Myhrer (Šve)
 3. Ivica Kostelić (Hrv)
 4. Felix Neureuther (Njem)
 5. Jean-Baptiste Grange (Fra)
 6. Cristian Devillle (Ita)
 7. Mario Matt (Aut)
 8. Manfred Mölgg (Ita)
 9. Axel Baeck (Šve)
10. Giuliano Razzoli (Ita)
11. Mattias Hargin (Šve)
12. Steve Missiller (Fra)
13. Jens Byggmark (Šve)
14. Reinfried Herbst (Aut)
15. Manfred Pranger (Aut)