NAJAVA 2. LAUFA

Ivica: Hirscher je u donjem dijelu bio predobar!

05.01.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Ivica Kostelić odvozio je svoju prvu vožnju. Samo 12 stotinki dijeli ga od prvoplasiranog Austrijanca Marcela Hirschera. Zato i ne čudi erupcija oduševljenja na Sljemenu koje čeka svog kralja

Prvi put Ivica Kostelić Sljemenom se spustio u crvenom dresu koji označava da je trenutačno vodeći slalomaš u Svjetskom kupu. Aktualni osvajač Velikog kristalnog globusa odlično je odvozio prvu vožnju što mu je donijelo treće mjesto i samo 12 stotinki zaostatka za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom i samo dvije stotinke za drugoplasiranim Šveđaninom Andreom Myhrerom

'Zadovoljan sam gornjim dijelom, tamo je išlo odlično, ali dolje je Hirscher bio predobar. Staza je OK, ali za nas prvih par, za ostale će bit teško', kazao je Ivica Kostelić odmah nakon što je prošao ciljem.

A kakvu taktiku Ivica Kostelić priprema za drugu vožnju?

'Nemam plana', kazao je Kostelić, no jasno je da će u drugoj vožnji više riskirati ne bi li pokušao prvi put u karijeri slaviti pred svojim navijačima i tako postati sljemenski kralj.

Talijan Giuliano Razzoli koji je prije dvije godine bio pobjednik na Sljemenu nije bio oduševljen uvjetima na stazi.

'Uvjeti su grozni, prvih pet su imali normalnu stazu, ovi kasnije neće imati prave uvjete. Ja inače obožavam ovu stazu, ali kažem, prvih pet su imali normalnu stazu, ovi kasnije je nisu imali', kazao je talijanski skijaš.

Za razliku od njega, vodeći Austrijanac Hirscher nije želio dati komentar svoje prve vožnje pravdajući se željom da se koncentrira za drugu vožnju koja je na rasporedu u 17,30 sati.

Tekstualni prijenos uživo pratite na tportalu!