PO MALE GLOBUSE

Ivica: Emocije rade, ali još nije vrijeme slavlja

12.03.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je dočekao da i računica potvrdi da će vječno ostati upisan među šampionima svjetskog skijanja, ali u svom je stilu prokomentirao da će velike izjave još pričekati

Pet utrka prije kraja je gotovo - Ivica je osvojio Veliki kristalni globus.

'Konačno je i matematički potvrđeno da sam najbolji na svijetu, a poseban je gušt što sam to ostvario prije završnice. Jako sam veseo, ali nemam ništa posebno za reći, drago mi je zbog ekipe koja je čitavo vrijeme bila uz mene. Ovo je vrlo emotivan trenutak za sve nas, ali sutra je još jedna važna utrka poslije koje ću više pričati', prenosi preko Saveza Ivica svoje dojmove.

Natko je završio na 32. mjestu, ali se veselio s Ivicom.

'Opet blizu, a nema bodova, ali bio sam bolji nego jučer. Dao sam maksimum i bodovi će već doći. Ivica je, jednom riječi, fenomenalan. Veliko je čudo da netko osvoji naslov prije finala i drago mi je da sam dio ovog pobjedničkog tima. Neizmjerno sam sretan zbog Ivice.'

U Češkoj je pretposljednji slalom sezone odradila Ana Jelušić zauzevši 23. mjesto.

'Nisam zadovoljna vožnjom, nije bilo dobro kao ni čitave sezone. Jedino dobro je što sam osigurala nastup u finalu u Lenzerheideu, a sretna sam i zbog Ivice kojemu od srca čestitam', poručuje Jelušić kolegi u Norvešku.

Dodajmo i da je mlada hrvatska skijašica Tea Palić u Krapinskim toplicama uspješno operirala prednji križni ligament desne noge. Tea je već otišla na tromjesečnu rehabilitaciju u Daruvarske toplice. Na snijeg bi se mogla vratiti u srpnju.

Ako je netko propustio vožnju kojom je potvrđen Veliki globus