POSLJEDNJI POKUŠAJ

Ivica deveti u olimpijskom slalomu, Mattu zlato

22.02.2014 u 18:14

Bionic
Reading

Ivica Kostelić u svom posljednjem olimpijskom slalomu završio je na kraju na diobi devetog mjesta. Novi olimpijski prvak je Austrijanac Mario Matt koji je bio vodeći i nakon prve vožnje

Nakon srebra u superkombinaciji, Ivica Kostelić se nadao da bi u subotu u svojoj omiljenoj disciplini slalomu mogao doći do svoje posljednje olimpijske medalje, budući da je već ranije najavio da su mu ove Igre posljednje, te obraniti srebro iz Vancouvera.

Nažalost, u prvoj vožnji Ivica Kostelić je pokazao lice kakvo pokazuje kroz cijelu sezonu. Neuvjerljiva vožnja stajala ga je dobrog plasmana te je na kraju strahovito puno zaostao za vodećim Austrijancem Mattom za više od dvije sekunde (dvije sekunde i pet stotinki). Nakon te prve utrke hrvatski je skijaš u mikrofon HTV-a bio vrlo kritičan prema načinu kako je postavljen slalom

'Moram reći da je velika sramota da olimpijski slalom traje samo 46 sekundi. Kažem, sramota je ovo za skijanje i nevjerojatno mi je da netko blati ovaj sport', kazao je tada Ivica Kostelić.

Drugu vožnja je bila daleko zahtjevnija i kompliciranija,što i ne čudi obzirom da ju je postavio tata Kostelić i tu vožnju je Ivica malo solidnije odvozio no ni to nije bilo na nivou na kakav nas je profesor Ivica naučio. Ipak, na kraju je najbolji hrvatski skijaš u svom posljednjem olimpijskom slalomu je završio na devetom mjestu.

Što se tiče druge vožnje, skoro cijela slalomska krema nije se snašla na zahtjevnoj stazi koju je postavio Ante Kostelić, no zato je Mario Matt odličnim vožnjama i u prvoj i drugoj vožnji zaslužio zlato ispred sunarodnjaka Marcela Hirschera koji je za pobjednikom zaostao 28 stotinki, dok je brončanu medalju osvojio Norvežanin Kristoffersen.