MALI KORAK DO DNA

Iverson – od All Stara do igranja u Venezueli

16.02.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Allen Iverson je 11 puta nastupio na All Star utakmici, no ovaj proslavljeni košarkaš zbog problematičnog karaktera nitko u NBA sada ne želi, a na sve to nadovezala se priča da je bankrotirao. Zbog toga je sada Iverson spreman zaigrati gdje god treba, pa čak i u Venezueli

Američki 36-godišnji košarkaš Allen Iverson na stolu ima dvije ponude za nastavak karijere, jednu iz Venezuele (Guaros de Lara) i jednu iz Portorika (Indios de Mayaguez).

Obje momčadi tvrde da je njihova ponuda bolja. Pritom se nigdje ne spominju nikakve brojke. Čini se da je bivši NBA All-Star igrač bliži Venezueli, te da bi karijeru mogao nastaviti u Guaros de Lari.

U Indios de Mayaguezu tvrde da su razgovarali s Iversonovim agentom Gregom Mooreom, koji im je, navodno, obećao da se Iverson može strpjeti još do tjedan dana prije donošenja konačne odluke.

U tom portorikanskom klubu još uvijek nisu sigurni hoće li moći realizirati ugovor s Iversonom, što je ovisno o razvoju situacije s dvojicom igrača koje žele dovesti u svoje redove, Bimba Carmonu i Kevina Hamiltona.

Inače, ovih je dana stigla vijest kako je nadležni sud Američke savezne države Georgije naložio blokadu i zapljenu svih sredstava na bankovnom računu Iversona.

Dogodilo se to nakon što proslavljeni NBA veteran bez kluba nije mogao jednom draguljaru podmiriti račun u iznosu od 860.000$. Premda je na računu, kako piše Philadelphia Inquirer, daleko manje od potrebne svote, 11-erostruki All-Star igrač ostat će bez svog preostalog novca.

Tijekom 15-godišnje profesionalne karijere, u najvećoj mjeri provedene u Philadelphia 76ersima, nekoć ponajbolji bek NBA lige zaradio je 154 milijuna dolara.