OTVORENO ZA TPORTAL

Ivano Balić preko Kiela do šišanja na ćelavo: Dao sam riječ!

28.03.2012 u 09:20

Bionic
Reading

Najzvučnije ime RK Zagreb CO i igrač bez kojeg trener Ivica Obrvan teško da može zamisliti igru svakako je Ivano Balić koji je za tportal.hr prokomentirao ždrijeb Lige prvaka

Nakon što je saznao kako su u četvrtfinalu Lige prvaka izvukli njemački Kiel predvođen poznatim igračima kao što su Kim Andersson, Filip Jicha, Daniel Narcisse, Thierry Omeyer, Christian Zeitz i drugi Ivano Balić je za tportal.hr kazao:

'Kiel je najgora moguća opcija za nas. Riječ je o momčadi koja cijelu sezonu igra u odličnoj formi i koja na terenu stoji sjajno. Stvarno nismo imali sreće, ali što je tu je.'

Dvorana u Kielu i glasna publika Baliću nisu nepoznanica: 'U Kielu je uvijek puna dvorana, a njihovi navijači skandiraju i plješću svih 60 minuta. No mislim da nismo bez šansi jer u zadnje vrijeme igramo sve bolje u obrani, a jedino tako se mogu dobivati ovako jake utakmice. Ako uspijemo koliko-toliko zaustaviti njihov napad te iz polukontri zabiti nekoliko lakih golova – možemo se nadati prolasku. Protiv Metalurga, koji je vrlo nezgodna ekipa, pokazali smo takvu igru', rekao je Balić kojeg posebno veseli što 'Kopi (Kopljar) i Zlajo (Horvat) igraju odlično i nose igru Zagreba.'

Balićeva želja na ždrijebu je bila momčad Füchse iz Berlina za koju igraju njegovi kolege Ninčević i Špoljarić, no ždrijeb u Beču odlučio je – Kiel, momčad koja je od 2000. do 2010. igrala pet finala Lige prvaka (imaju dvije titule!)
'Naravno da bismo protiv Berlina (Füchse) imali najveće izglede, a opet s druge strane preostale momčadi koje smo mogli dobiti - Barcelona ili Atletico Madrid - su vrlo snažne kao i Kiel. Sada trebamo dobro analizirati Kiel i pripremiti se što je bolje moguće. Ako odigramo najbolje što možemo mislim da ih možemo i proći', optimističan je Balić koji nakon ozljede hvata staru formu. S obzirom na to da je prva utakmica protiv Kiela na rasporedu negdje između 18. do 22. travnja u Zagrebu, Balić ima dovoljno vremena podići formu, ali i upoznati se s protivnikom.

BALIĆ O KIELU
Najgora moguća opcija za nas. Riječ je o momčadi koja cijelu sezonu igra u odličnoj formi.

'Ide na bolje, dižem se u formi i još mi fali nekih 20-ak dana da budem 100 posto spreman. E, ako sve bude u redu mogao bih biti u pravoj formi. Ako to uspijem, itekako ću moći pomoći svojim kolegama da prođemo na Final Four, a zna se kako na takvim turnirima ne pobjeđuju uvijek favoriti. Ponavljam se, ali stvarno mislim da bismo mogli iznenaditi na Final Fouru kako nekad splitska Jugoplastika', dodao je Balić koji će 1. travnja proslaviti 33. rođendan.

No, po tko zna koji puta potvrdio je i kako će se ošišati na ćelavo tj. popularnu 'nulericu' ako napokon osvoji toliko željenu titulu Prvaka Europe: 'To sam davno rekao, dao sam riječ i držim se obećanja. Neka se dečki dogovore tko će me šišati u svlačionici, ha ha. Vjerujte, to će biti moje najslađe šišanje u životu!.'

Dodajmo još kako se Balić još uvijek jako dobro sjeća okršaja protiv Kiela dok je igrao za Portland San Antonio iz Pamplone.

'Uh, kakve su to utakmice bile. U prvoj smo kod kuće dobili dva razlike, a u Njemačkoj smo izgubili tri razlike. U prvoj smo trebali dobiti većom razlikom, ali nisu nam dali. No, nećemo sad o sucima…', prisjetio se Balić koji uz snažne treninge ima vrlo malo vremena za gledanje NBA (košarka) i NHL (hokej) sezone.

'Gledam svoje Boston Celtice kad nađem vremena. Igramo penzionerski, a u play-offu što bude. Valjda ćemo proći prvi krug. Finale? Nadam se da će finale igrati Chicago i Oklahoma, to bi bilo najpravednije', ukratko je svoje znanje o košarkaškoj NBA ligi prezentirao Balić, nekada nadareni košarkaš Splita koji je se kao 16-godišnjak 'prebacio' na rukomet.