GORAN PROGOVORIO

Ivanišević: Marinu ću biti trener po potrebi

07.02.2010 u 20:20

Bionic
Reading

Najveći hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević nakon dugo vremena pojavio se u hrvatskim medijima. Vijest da postaje trener Marina Čilića odjeknula je teniskim svijetom poput bombe, no Ivanišević tvrdi da će Marinu biti trener 'po potrebi'

Za vrijeme zagrebačkog turnira procurila je vijest da proslavljeni tenisač Goran Ivanišević postaje trener Marina Čilića. U tjedan dana turnira u Zagrebu Marin je uredno trenirao s nekadašnjim wimbledonskim osvajačem, koji ipak tvrdi da nije pravi Čilićev trener.

Gostujući na HTV-u Ivanišević je objasnio o kakvom se to aranžmanu radi.

'Bob Brett je Marinov trener, a ja sam samo trener po potrebi. Suradnju smo dogovorili na Mastersu u Londonu. Naime, s obzirom na to da Brett ne može Marina pratiti na svim turnirima, pala je ideja da ga ja pratim te smo dogovorili da budem uz njega na sljedeća tri turnira – Florida, Key Biscaine te Madrid', kazao je Ivanišević.

'Marin igra jako dobro cijeli turnir, a to se već vidjelo i u Australiji. Ima nekih boljih, ali i lošijih strana, no kada se pobjeđuje, sve je dobro. Mora još poraditi na nekim detaljima kao što je prvi servis, forhend, na kojem mora biti agresivniji, dolazak na mrežu i voleji, no dobro je što je Marin svjestan svojih nedostataka i željan rada', nastavio je Ivanišević.

Objasnio je i svoju povezanost s Čilićem:

'Zapazio sam njega i još jednog momka kada je Marinu bilo 14 godina. Nazvao sam Boba Bretta da uzme Marina i oni su na kraju dogovorili suradnju. Istina, Brett je trenirao mene i Beckera, ali kada sam došao k njemu već sam bio peti igrač svijeta, tako da je Čilić njegov najveći projekt.'