bijesni zbog intervjua

Ivan Rakitić naljutio čelnike Barcelone; iz kluba mu poručili da je bolje da potraži novu sredinu jer neće biti dobro ako ostane

15.04.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je poručio čelnicima Barcelone kako nije 'vreća krumpira' s kojom će trgovati, a oni mu uzvratili da je bolje da ode iz kluba

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić u nedavnom je intervjuu za Mundo Deportivo bez ikakve zadrške poručio svojoj Barceloni da se nada da će ostati u klubu, ali i da ne želi biti alat za trgovanje s drugima. Poželi li otići iz kluba, zainteresiranih neće nedostajati, a toga je svjestan i 32-godišnji veznjak.

'Moje ime se povezuje s raznim klubovima zadnje dvije godine, ali ja sam uvijek govorio da je Barcelona perfektno mjesto za mene. Želim ovdje uživati i pomagati ekipi', rekao je Rakitić pa dodao nešto što je ipak zasmetalo upravi:

'Razumijem situaciju, ali nisam vreća krumpira s kojom se trguje.Sa mnom se uvijek može razgovarati, ali želim biti ondje gdje me žele, poštuju i gdje sam potreban i ondje gdje ćemo se obitelj i ja ugodno osjećati. Bit ću presretan ako to bude ovdje, a bude li drugdje, bit će to mjesto o kojem ću odlučiti ja, a ne netko drugi. Takvo mi se ponašanje nije svidjelo i to je jasno ljudima u klubu', rekao je Rakitić, a iz Barce su mu izgleda poručili 'neka to bude negdje drugdje'.

Mundo Deportivo samo dva dana nakon intervjua s našim reprezentativcem piše kako je klub Raketi dao do znanja da će njegova uloga u klubu biti minimalna ako ostane do kraja ugovora koji mu vrijedi do ljeta 2021. godine.

'Rakitić je stigao 2014. godine za 18 milijuna eura, a Barca želi na njemu nešto i zaraditi. Već su ga pokušali prodati nekoliko puta, ali Hrvat je odlučio ostati. U Barceloni su svjesni da neki klubovi žele iskoristiti situaciju i dovesti ga na posudbu, a to u klubu žele izbjeći. Katalonci znaju da ga Sevilla želi natrag i da bi Rakitić bio oduševljen time, ali ponuda još nije poslana. Barca želi uštedjeti i na njegovoj visokoj plaći, ali i naplatiti transfer', piše Mundo Deportivo.

Izgleda da Rakitić gotovo sigurno neće ostati u Barceloni, a ostane li, to bi moglo značiti sezonu mučenja i skupljanja minutaže na kapaljku. Nakon 299 utakmica, 34 gola i 41 asistencije je vrijeme za nove izazove i odlazak tamo gdje će ga cijeniti.